Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce nu știați despre Michael Kors

Pe parcursul ultimelor patru decenii, designerul american Michael Kors a revoluționat lumea modei cu modelele sale inovatoare și atemporale, capturând imaginația unei întregi generații.

Ce nu știați despre Michael Kors
Comentează 0

Ca rege incontestabil al scenei modei din New York, Kors și-a croit propriul drum pentru a construi o companie incluzivă care cuprinde toate fațetele și categoriile din cadrul industriei, stabilind un precedent și creând un model pentru ceea ce înseamnă să fii antreprenor și mogul de afaceri în lumea modernă.

Michael Kors creează îmbrăcăminte sport de lux pentru femei și bărbați într-o gamă largă de categorii. Pentru femei, el creează fuste, rochii, bluze, cămăși, jachete, pulovere, topuri, salopete, tricouri, tricouri, pantaloni, pantaloni scurți, costume de baie, pălării, mănuși și eșarfe.

Accesoriile sunt genți de mână, portofele, pantofi, ceasuri și bijuterii. În cele din urmă a creat îmbrăcăminte sport pentru bărbați tricouri polo, tricouri, pantaloni, blugi, pulovere, jachete, portofele, ceasuri, genți și accesorii.

Brandul vinde de asemenea curele pentru bărbați, pantofi, apă de colonie, ochelari de soare, mănuși și bagaje. Michael Kors observă mereu moda la bărbați și femei și își completează linia de produse.

În trecut, el a proiectat veste din piele de vacă, blugi din piele aurită și costume de corp pentru bărbați. Modelele sale nu au fost populare pentru o vreme la Paris, unde se spunea că modelele sale le aminteau de un magazin din Midwest.

Poate știați deja că Michael Kors a crescut în Long Island, New York și a lucrat ca model în copilărie, apărând în reclame pentru produse comerciale populare.  Sau că, atunci când avea cinci ani, mama sa s-a recăsătorit și l-a lăsat să-și aleagă un nou prenume. El a ales numele Michael, iar ea s-a căsătorit cu un om de afaceri pe nume Bill Kors.

Probabil ați auzit și de faptul că acesta s-a mutat la New York City pentru a urma cursurile Institutului de Tehnologie a Modei. A renunțat la școală după doar două semestre de școală pentru a lucra la Lothar's, un butic care proiecta și vindea propriile modele de modă.

Iată alte 20 de lucruri pe care trebuie să le știți despre viața și cariera designerului emblematic:

1. Michael Kors s-a născut sub numele de „Karl Anderson Jr." pe 9 august 1959, în Long Island, New York, din părinții Joan Hamburger, fost model, și primul ei soț, Karl Anderson Sr.

2. În copilărie, Michael a fost model și a jucat în mai multe reclame la televiziunea americană pentru marca de cereale pentru micul dejun Lucky Charms și pentru prosoapele de hârtie Charmin'.

3. Îi plăcea să citească reviste de modă și să facă cumpărături în timpul adolescenței. A creat și a vândut modă din subsolul casei. Afacerea se numea Icon Butterfly. La vârsta de 5 ani a refăcut rochia de mireasă a mamei sale, susținând că modelul original avea prea multe „ornamente excesive".

4. În 1977, Kors s-a înscris la Fashion Institute of Technology din New York. După două semestre, a renunțat și s-a angajat la buticul francez Lothar's, unde a început ca vânzător și a ajuns să devină atât designer, cât și șef de afișaj vizual al magazinului.

5. La 23 de ani, Michael a fermecat-o și a convins-o pe Anna Wintour - pe atunci redactor la New York Magazine, în prezent editor al revistei Vogue - să vadă colecția sa omonimă, ceea ce a contribuit la creșterea profilului său în lumea modei.

6. În 1981, Kors și-a lansat brandul de damă omonim Michael Kors la Bergdorf Goodman.

7. Michael a descris odată estetica sa de designer ca fiind un amestec între Jackie Kennedy și Elizabeth Taylor - spunând că mama sa semăna mai mult cu prima, iar bunica sa cu cea de-a doua.

8. A fost numit primul director de creație al brandului CELINE în 1997.

9. Michael a renunțat la linia sa de îmbrăcăminte pentru bărbați în 2002.

10. A fost înființat brandul MICHAEL: Michael Kors în 2004 și a inclus genți de mână și pantofi pentru femei, precum și îmbrăcăminte prêt-à-porter pentru femei.

11. Celebrități precum Michelle Obama, Reese Witherspoon, Jennifer Lopez, Kate Middleton, Blake Lively, Kate Hudson și Angelina Jolie au purtat creațiile sale.

12. Michael a fost jurat în cadrul emisiunii de televiziune reality Project Runway, nominalizată la Emmy, timp de 10 sezoane.

13. În 2010, Kors a fost cel mai tânăr laureat al premiului Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award din partea Council of Fashion Designers of America (CFDA) și a primit premiul FiFi Award for Lifetime Achievement din partea Fragrance Foundation.

14. În 2011, designerul s-a căsătorit cu Lance LePere în Southampton, Long Island.

15. Kors a ajuns la statutul de miliardar în 2014, datorită succesului companiei sale publice.

16. La încheierea primului trimestru fiscal din 2016, Kors avea peste 770 de magazine de lifestyle în întreaga lume.

17. Michael Kors este menționat de artiști precum Nicki Minaj, Drake, Big Sean și Pusha T în unele dintre cele mai mari hituri ale lor.

18. Kors este un colecționar pasionat de fotografie de peste 30 de ani, colecția sa impresionantă de artă incluzând o prețioasă fotografie semnată de Elizabeth Taylor.

19. Michael spune că marele secret al succesului său este faptul că iubește și adoră femeile.

20. Astăzi, omul Michael Kors are o valoare estimată la 600 de milioane de dolari.

 


Scrie un comentariu

trimite