Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CE îi contrazice pe Dragnea şi Tăriceanu: ştim exact ce se întâmplă cu legile justiţiei

Comisia Europeană le transmite celor doi lideri ai coaliţiei de guvernământ, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, că e foarte bine informată despre modificările legilor justiției și ale codurilor penale. Răspunsul a venit după ce Digi 24 a sesizat organismul european privind declaraţia celor doi președinții ai parlamentului, care susţineau că oficialii europeni nu sunt bine informați.

CE îi contrazice pe Dragnea şi Tăriceanu: ştim exact ce se întâmplă cu legile justiţiei
Comentează 0

„Comisia a urmărit îndeaproape procesul parlamentar din România li evoluția discuțiilor asupra acestor legi în decurs de mai multe luni. Suntem foarte bine informați desore acest proces, despre mizele care sunt în joc și despre potențiale riscuri. Suntem în contact cu Guvernul, Parlamentul, sistemul judiciar și societatea civilă din România, în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare”, se arată în răspunsul transmis Digi24.

Schimbul de replici a pornit  după ce miercuri, 24 ianuarie, Comisia Europeană a criticat modificările aduse legile Justiţiei şi a solicitat Parlamentului să renunţe la aceste modificări. „Urmărim cu îngrijorare evoluțiile recente din România. Independența sistemului judiciar românesc și capacitatea sa de a combate în mod eficace corupția constituie pietre de temelie fundamentale ale unei Românii puternice în cadrul Uniunii Europene”, se arată în declarația semnată de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker și prim-vicepreședintele instituției, Franz Timmermans,.

Într-o scrisoare similară, trimisă ca replică, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu îşi arată "îngrijorarea cu privire la modul incorect în care a fost informată Comisia Europeană" cu privire la modificările aduse legilor Justiţiei. Mai mult, cei doi semnatari susţin că "preocupările Comisiei sunt cel puţin surprinzătoare", atacând CE pentru că "această preocupare pentru transparenţă şi consens nu s-a manifestat atunci când guvernul Cioloş (...) a modificat articole din Codul Penal şi din codul de procedură penală".

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite