Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce face Primăria Arad pentru a cumpăra curent electric mai ieftin

Liberalizarea, de la 1 ianuarie, a pieţei de energie electrică, riscă să ne aducă facturi imense, scumpirile în cazul serviciului universal în zona de vest, unde operează Enel Energie Banat, fiind de 26%.

În aceste condiţii, autorităţile municipale au căutat soluţii pentru a cumpăra energie mai ieftină. Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local Municipal se află un punct care vizează aprobarea participării Municipiului Arad ca membru afiliat la... Bursa Română de Mărfuri.

Ce face Primăria Arad pentru a cumpăra curent electric mai ieftin
Comentează 0

„Numai membrii afiliaţi Bursei Române de Mărfuri S.A. au dreptul de a negocia şi tranzacţiona pe oricare dintre pieţele administrate de bursă. Municipiul Arad în calitate de consumator eligibil, poate achiziţiona de pe piaţa liberă acest agent energetic la preţ mai mic decât cel standard oferit, existând atât posibilitatea cât şi necesitatea de a găsi modalitatea cea mai avantajoasă de achiziţionare a energiei electrice de la un furnizor de energie.  În plus procedura de achiziție este mai rapidă decât pe SEAP”, susţine Ralu Cotrău, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

De menţionat că energia electrică care urmează să fie achiziționată este pentru servicii publice, respectiv pentru iluminat public, dotări edilitare și clădirile patrimoniale ale municipiului.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite