Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce au învăţăt poliţiştii după cazul din Caracal?

Ce au învăţăt poliţiştii după cazul din Caracal?
Comentează 0

Oricât de tranşant ar fi răspunsul, acesta este NIMIC! Am asistat o ţară întreagă la incompetenţa celor din poliţie şi cum două sau chiar mai multe suflete au plătit scump pentru asta. Nu are rost să mai insist pe subiectul de la Caracal, deoarece îl cunoaştem cu toţii şi ştim cum s-au desfăşurat lucrurile...

În schimb, ceea ce s-a întâmplat la Galaţi este mai mult decât revoltător. La două săptămâni după incidentul care a şocat toţi românii, din păcate suntem martorii unui eveniment mult mai grav, având în vedere precedentul acestuia. Doi poliţişti din Galaţi asistă pasiv cum o fată minoră sângerează în plină stradă. Trecătorii sar în sprijinul fetei şi încearcă să comunice cu aceasta, dar refuză să răspundă datorită şocului suferit. Tot trecătorii solicită intervenţia unei ambulanţe pentru minoră. În tot acest timp, poliţiştii nici nu coboară din maşină... Fata aceea putea fi o victimă, iniţial s-a presupus că a fost violată şi chiar cei care au vizitat-o au declarat că aceasta a spus că a fost violată. Ulterior, fata a afirmat că nu a fost victima unui viol, a declarat purtătoarea de cuvânt al DGASPC Galaţi. Dar chiar şi aşa, nu este o scuză pentru purtarea poliţiştilor. Nu a fost nici lipsă de reacţie, a fost mai mult, a fost indiferenţă. Indiferenţă care a făcut victime, care face victime şi să sperăm că nu va mai face, dar la fel am sperat şi după cazul de la Caracal, în zadar.

Cei doi poliţişti sunt anchetaţi pentru refuzul de a interveni, să sperăm că finalitatea acesteia va determina toate organele legii să acţioneze exemplar. Ne-am săturat de exemple; Caracal a fost un exemplu, Galaţi este un exemplu. Vrem fapte! Este „imperios necesară” (pleonasm folosit intenţionat) aplicarea unor sancţiuni drastice deoarece vrem să ne simţim în siguranţă la noi în ţară!

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite