Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce amenzi au primit camionagii care s-au plimbat prin oraş ca prin... autobază

Doar în ultimele 10 zile, polițiștii locali din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Circulație și Parcări au aplicat 14 sancțiuni, în cuantum total de 14.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Hotărârii nr.303 din 2016 privind aprobarea Regulamentului de acces și circulația utilajelor și a autovehiculelor de transport marfă cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t în municipiul Arad.

Ce amenzi au primit camionagii care s-au plimbat prin oraş ca prin... autobază
Comentează 0

„Astfel, s-au întreprins mai multe acțiuni de verificare a traficului greu în mai multe zone din municipiu, cu precădere pe strada Pădurii, Voinicilor, cartierul Micălaca și Calea Aurel Vlaicu.

Aceste demersuri se efectuează în vederea asigurării unui nivel ridicat de siguranță a traficului în oraș, precum și pentru diminuarea poluării, conservarea zonelor protejate ale orașului și a infrastructurii rutiere.

S-au executat controale asupra mașinilor de mare tonaj care intră pe zona restricționată, respectiv în care circulația vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzisă. În urma verificărilor s-a constatat faptul că o parte din autoutilitarele surprinse circulând pe drumul public, nu dețin autorizație de acces eliberată de Primăria Municipiului Arad pentru zona respectivă.

Potrivit art.22, lit.d) din actul normativ menționat «Constituie contravenție și se sancționează cu amendă accesul/ circulaţia autovehiculelor, în zonele pentru care s-au instituit interdicţii sau restricţii, fără autorizaţie de acces/ vignetă sau fără autorizaţie de acces corespunzătoare zonei».

Totodată, conducătorii vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 t au obligația de a afișa la loc vizibil autorizația de acces, de regulă în original - în cazul autorizațiilor de acces eliberate de Serviciul Relații cu publicul sau emise on-line. În cazul autorizațiilor cu valabilitate de o zi, care se transmit beneficiarilor pe e-mail sau fax, se acceptă prezentarea autorizației scanată și tipărită.

Acțiunile de verificare a autorizațiilor de acces în zonele pentru care s-au instituit restricții ori interdicții vor continua în perioada următoare, iar pentru accesul/circulația autovehiculelor fără autorizație de acces/vignetă sau fără autorizație de acces corespunzătoare zonei, se vor aplica sancțiuni între 1.000 lei - 1.500 lei”, anunţă Poliţia Locală.

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite