Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Un nou pas pentru amenajarea centrelor de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

În ședința CLM de astăzi a fost făcut încă un pas înspre dispunerea centrelor de colectare prib aport voluntar (CAV), privind deșeurile voluminoase. Astfel, consilierii municipali au avut de votat patru proiecte de hotărâre în ședința ordinară de azi, privind modificarea uonor hotărâri de Consiliului Local cu privire la aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnicoeconomici ai obiectivului de investiție Studiu de Fezabilitate – Centru de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. 

Un nou pas pentru amenajarea centrelor de colectare a deşeurilor prin aport voluntar
Comentează 0

Centrele de colectare prin aport voluntar sunt facilități destinate colectării separate a diferitelor tipuri de deșeuri menajere. Aceste centre permit oamenilor să aducă deșeuri care nu pot fi colectate prin metodele obișnuite door-to-door, cum ar fi deșeurile reciclabile și biodeșeurile care nu se încadrează în pubelele individuale, precum și fluxuri speciale, inclusiv deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, și altele.

Așadar, vor apărea primele centre cu aport voluntar finanțate prin PNRR. 

În proiect sunt prevăzute, fluxurile speciale de deșeuri: deșeuri voluminoase, deșeuri textile, deșeuri din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, deșeuri de cadavre animale, deșeuri de grădină, deșeuri din construcții și demolări.

Centrele de colectare vor fi situate în patru locații: zona CET (șoseaua de centură), strada Tarafului, zona Industrială Sud și Calea 6 Vânători. 

CAV-urile reprezintă o modalitate civilizată de gestionare a deșeurilor, prin care se va reuși de asemenea reducerea cheltuielilor din bugetul local. 


Scrie un comentariu

trimite
















Inchide