Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cauți un nume de domeniu perfect pentru business-ul tău online? Iată la ce este recomandat să fii atent

Cauți un nume de domeniu perfect pentru business-ul  tău online? Iată la ce este recomandat să fii atent
Comentează 0

Lansarea unui business online, desi poate parea astazi un lucru mai simplu ca oricand daca tine cont de accesul pe care il avem la diferite servicii, in realitate lucrurile raman la fel de complicate. Mediul online este in prezent mai competitiv ca oricand, astfel ca simpla lansare a unui proiect pe Internet este departe de a putea fi o garantie a succesului. Pentru a putea evolua, o afacere online are nevoie de o identitate bine pusa la punct, de servicii de web hosting de calitate, dar si de o promovare prin canale cat mai eficiente. Este adevarat, pe hartie lucrurile pot suna destul de simplu, insa de indata ce suntem pusi in situatia de a lua decizii, situatia problemei se schimba aproape radical.

Astazi ne vom indrepta insa atentia asupra numelui de domeniu, cel care desemneaza de facto, identitatea unui business online. Desi poate parea mai putin relevand, numele de domeniu are o pondere majora atunci cand vine vorba despre succesul sau esecul unei afaceri online. Astfel, pentru ca procesul de alegere al unui nume de domeniu se transforma de cele mai multe ori intr-o provocare de zile mari pentru majoritatea administratorilor web, am decis ca prin prezentul articol sa venim in sprijinul tau.

Fii cu bagare de seama la lungimea numelui de domeniu!

Pentru a ne diferentia de concurenti cat mai bine, in general avem tendinta de a ne indrepta atentia inspre nume de domenii lungi si complicate. In realitate insa, acest lucru nu face decat sa ii frustreze pe utilizatorii care vor gasi dificila scrierea si memorarea unui astfel de nume de domeniu. O regula de aur nescrisa ne spune ca cu cat este mai scurt numele de domeniu, cu atat mai bine.

Evita pe cat posibil cratimele, cifrele in exces sau alte simboluri

Chiar daca aceste mici detalii vor facilita semnificativ procesul de alegere al unui nume de domeniu, utilizarea lor va ingreuna si de aceasta data scrierea si memorarea unei adrese web. Chiar daca exista o moda a ciferlor in ineriorul numelor de domenii, iti recomandam sa le eviti pe cat posibil si sa alegi un nume de domeniu cat mai simplu si mai relevant pentru activitatea pe care o desfasori sau chiar sa alegi un nume ce poate deveni cu usurinta un brand.

Tine cont de extensii

Extensiile web au in general rolul de a reflecta arealul in care un business isi desfasoara activitatea, astfel ca acestea nu vor avea un impact asupra modului in care va evolua business-ul tau. Pentru a alege insa mai usor un nume de domeniu, este recomandat sa alegi o extensie cat mai relevanta. Mai precis, daca doresti sa iti desfasori activitatea pe teritorul Romaniei, o extensie .ro este fara doar si poate o alegere cat se poate de inspirata. Noile extensii te pot ajuta sa alegi si mai usor numele de domeniu avand in vedere ca acestea fac intr-un mod mai direct personalizarea. Spre exemplu, daca ai o pizzerie, poti opta pentru o extensie .pizza la fel cum poti alege una de tipul .blog in cazul unui blog personal.

Succesul unei afaceri online insa depinde concomitent si de alti factori, unul important fiind modul in care aceasta este promovata. Din fericire insa, in prezent este simplu sa ragasesti servicii SEO de exceptie, care sa asigure o crestere site-ului o crestere organica.


Scrie un comentariu

trimite