Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cauti pături moi și confortabile pentru un somn odihnitor, dar care să fie și un element de design potrivit încăperii tale?

Cu toții știm cât de importantă este alegerea unei pături bune, pufoasă care să ne încălzească în nopțile reci și să ne ofere confortul dorit, dar care să aibă și o calitate superioară. Este de preferat să fim atenți la materialul din care este confecționată o pătură, deoarece nu ne dorim ca după prima întrebuințare sau spălare, să se deterioreze.

Cauti pături moi și confortabile pentru un somn odihnitor, dar care să fie și un element de design potrivit încăperii tale?
Comentează 0

O pătură poate fi folosită pentru orice: te poți încălzi cu ea sau o poți folosi pur și simplu pentru decoararea canapelei din sufragerie sau a patului din dormitor. Indiferent de întrebuințarea ei, o pătură este o investiție de viitor. 

Cum să alegi pături potrivite nevoilor tale?

În momentul în care decizi să achiziționezi una sau mai multe pături trebuie să ții cont și de modul în care vrei să o folosești. Există mai multe tipuri de materiale din care sunt confecționate păturile, trebuie doar să o alegi pe cea potrivită. Păturile disponibile au diverse dimensiuni și culori, așadar datorită gamei variate poți alege o pătură care să-ți întregească designul.

Păturile din bumbac sunt o alegere excelentă, deoarece bumbacul este un material plăcut la atingere, calitativ, permite pielii să respire și rezistă o perioadă mai indelungată. Este folosită și recomandată în special pentru persoanele care suferă de alergii.

Păturile din pluș sunt potrivite pentru ierniile reci fiind moi la atingere și pot fi folosite cu succes dacă dispuneți, spre exemplu, de un foișor în exterior și doriți să petreceți cateva momente afară în nopțile răcoroase. 

O pătură cu blăniță sau imitație blană cu fleece, realizată din poliester de calitate este o pătură călduroasă și potrivită în orice situație. Un avantaj major îl reprezintă faptul că sunt ușoare și pot fi folosite în orice situație. Nu sunt foarte costisitoare și pot fi folosite atât la interior, cât și la exterior pentru o terasă sau balcon.

Cum să întreții o pătură astfel încât să poți profita de ea cât mai mult timp?

Fiecare pătură necesită îngrijire frecventă. Trebuie să verifici întotdeauna caracteristicile enumerate de producător pe etichetă și să ții cont de ele. Trebuie să fi foarte atent la temperatura selectată în momentul spălării, la viteza de centrifugare, dacă poate fi curățată chimic sau nu. Căldura excesivă deteriorează fibrele păturii în timp, așadar de preferat ar fi uscarea naturală. Dacă există fibre care ies pe alocuri din pătură, încearcă să le tai și să nu tragi de ele, pentru a preveni astfel deteriorarea.

Dacă vei ține cont de toate aceste instrucțiuni, te vei putea bucura de pătura ta moale și confortabilă pentru un timp îndelungat. 

Fie că o folosești pentru a te încălzi în perioadele mai răcoroase, fie ca și accesoriu decorativ pentru canapea sau un scaun în living, pătura este un element potrivit în orice casă.

Sursa de imagine:
G-Stock Studio / Shutterstock.com

 


Scrie un comentariu

trimite