Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câţi bani câştigă Primăria din valorificarea deşeurilor reciclabile produse de arădeni

Gunoaiele, mai precis deşeurile reciclabile nu reprezintă doar o bătaie de cap şi prilej de cheltuieli pentru cei care le aruncă, ci şi o sursă de venit. De altfel, după darea în folosinţă a Staţiei de Sortare operată acum de Recons, Primăria Arad va primi anual o anumită sumă de bani, cu titlu de redevenţă, din încasările rezultate din vânzarea deşeurilor reciclabile.

Câţi bani câştigă Primăria din valorificarea deşeurilor reciclabile produse de arădeni
Comentează 0

Unul dintre proiectele aflate pe ordine de zi a şedinţei de ieri a Consiliului Local Municipal a fost şi cel cu privire la aprobarea modificării Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Arad nr. 39/2020, cu modificările și completările ulterioare și a încheierii actului adițional nr. 3 la contractul nr. 9848/10.02.2020 de concesiune a activității de sortare a deșeurilor reciclabile în Stația de sortare Arad. Astfel, a fost stabilită redevenţa pe care Recons o va plăti Primăriei în fiecare an. Proiectul a fost votat în unanimitate.

Conform actului adiţional numrul 3 la la contractul de concesiune a activității de sortare a deșeurilor reciclabile încheiat între Primărie şi Recons, redevența anuală reprezintă 3% din valoarea rezultate din valorificarea deșeurilor reciclabile, dar nu mai puțin de 100.000 lei; se calculează începând cu data semnării procesului-verbal la terminarea lucrării pentru investiția „Reparaţie capitală Staţie sortare, reabilitarea şi modernizarea instalaţiilor, dotărilor şi spaţiilor aferente” şi se va plăti în fiecare an până la data de 31 ianuarie pentru anul precedent. În caz de întârzieri sunt percepute penalităţi de 0,2% pe zi din plata restantă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite