Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câți arădeni au apelat până acum la Rețeaua Solidarității; unde se face centralizarea donațiilor

Un număr de 621 de arădeni au apelat în primele patru zile la numerele de urgență puse la dispoziție de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad (0257-983), Direcția de Asistență Socială Arad (0787-806.562)  și Consiliul Județean Arad (0749-251.535) în cadrul Rețelei Solidarității.

Câți arădeni au apelat până acum la Rețeaua Solidarității; unde se face centralizarea donațiilor
Comentează 0

Potrivit inițiatorilor, 80% dintre apeluri se referă la situații din municipiu, ale persoanelor din autoizolare sau persoane vulnerabile care au nevoie de alimente sau materiale de curățenie. Fiecare apel este verificat, prin asistenții sociali sau Poliția Locală, pentru a constata dacă informațiile furnizate operatorilor instituțiilor respective sunt justificate.

Au fost livrate 61 de pachete în municipiul Arad și 30 de pachete în județ (acestea din urmă cu sprijinul primăriilor din județ și a ONG-urilor). La nivelul municipiului, pentru livrările pachetelor a fost mobilizat personalul Cantinei Sociale.

Astăzi, la Consiliul Județean Arad a avut loc o ședință de lucru pentru organizarea activității Rețelei Solidarității pentru săptămâna viitoare. În urma discuțiilor s-a stabilit că centralizarea donațiilor se va realiza în două spații: Bazinul Delfinul și Casa Sindicatelor, din momentul pregătirii infrastructurii necesare. Spațiul de la bazin este deja funcțional.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite