Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Câteva opinii la final de Festival

Câteva opinii la final de Festival
Comentează 0

Ediția a XXI-a Festivalului de teatru clasic s-a încheiat în urmă cu câteva zile, dar ecourile sale nu se vor stinge prea curând. Cu siguranță, este extraordinar că acest festival continuă. Poate puțini au fost cei care, credeau în ideea de continuitate. Trebuie să recunoaştem că noi, românii, suntem întotdeauna entuziaşti la început, dar treptat, admirabilele intenții se subțiază şi, adesea, renunțăm cu seninătate la proiecte ce păreau a se materializa pe termen lung. Apreciez faptul că acest festival a devenit o tradiție şi chiar un brand pentru un Arad angajat într-un proiect de anvergură şi anume, candidatura la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Meritul este cel al Consiliului Local Municipal, care finanțează acest festival, demonstrând că "dreapta" poate să fie alături de "stânga" şi "stânga" poate coexista cu "dreapta" spre a susține această prețioasă idee de a aduce la Arad, spectacole ale Teatrului din România şi din Ungaria, în stare să demonstreze că avea dreptate "divinul critic" (l-am numit pe George Călinescu), când susținea, cu argumente, desigur, că "a fi clasic înseamnă a crea durabil şi esențial".

İncercānd o sinteză a Ediției a XXI-a a Festivalului, subliniem că acesta, prin abordări scenice insolite sau chiar prin eşuări în plan teatrologic , au adus pe scena arădeană:

Continuarea pe lizicamihut.ro sau lizica mihut blog.

Puteți accesa  de asemenea Galeria Foto : PERSONALITĂTI, ÎNTÂLNIRI OFICIALE, DIVERSE (2000 – 2015 : CRONOLOGIC ȘI SELECTIV


Scrie un comentariu

trimite