Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CASCO și RCA online: Cum și de ce să încheiați un contract de asigurare auto online?

V-a expirat asigurarea RCA? Polita de asigurare RCA poate fi încheiată atât de simplu si rapid dacă alegeți să vă asigurați masina online. Achiziționarea unei polițe obligatorie RCA sau asigurarea auto CASCO în format digital nu este doar un proces mai ușor, ci implică și mai puține documente, fără prezentarea fizică la biroul unui asigurator și răspunsuri mai rapide din partea acestuia.

CASCO și RCA online: Cum și de ce să încheiați un contract de asigurare auto online?
Comentează 0

Polițele de asigurare auto online CASCO și RCA devin din ce în ce mai populare datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă. Alegeți un broker de asigurari de încredere și încheiați polițe de asigurare auto online atât CASCO, cât și RCA de la aceeași companie de asigurări în doar câțiva pași simpli.

Asigurare auto online: Asigurari RCA și CASCO de la același asigurator

Dacă sunteți șofer cu istoric lung la volan și v-ați tot reînnoit asigurarea RCA și CASCO timp de ani de zile, probabil că v-ați dat seama că aveți la dispoziție o mulțime de opțiuni când vine vorba de contractul de asigurare. Există numeroase companii de asigurare, fiecare societate având tarifele și beneficiile sale.

Nu numai că puteți alege diferite opțiuni de decontare pentru asigurarea obligatorie RCA, dar puteți adăuga extra beneficii printr-o asigurare CASCO, cum ar fi acoperirea pentru coliziune și acoperirea completă care să vă protejeze în cazul unui accident.

V-ați gândit vreodată să vă cumpărați polita RCA și asigurarea CASCO de la același asigurator? Alegerea polițelor de asigurare auto online vă oferă această posibilitate. Datorită internetului, acum este posibil să cumpărați asigurari RCA si CASCO optând pentru aceiași companie de asigurare. Tot ce trebuie să faceți este să găsiți un broker de asigurare SRL de încredere și să frunzăriți ofertele asiguratorilor.

Pint.ro facilitează, în acest sens, încheierea și obținerea polițelor de asigurare RCA și CASCO prin intermediul instrumentelor de calcul dedicate fiecărui tip de asigurare. Puteți intra chiar acum pe calculator RCA sau calculator CASCO și veți găsi oferte pentru masina dumneavoastră în doar câteva minute.

Pentru aflarea ofertelor de preț la politele auto RCA și CASCO sunt foarte importante datele cu caracter personal despre proprietar și autovehicul. De exemplu, pentru autovehicul va fi nevoie de starea de inmatriculare, serie sasiu, masa maxima autorizata, marca, model și alte câteva detalii.

În schimb, pentru proprietar sunt necesare informatiile din cartea de identitate, serie și numarul cărții de identitate împreună cu anul obținerii permisului de conducere și alte detalii pe care le puteți regăsi cu ușurință pe Pint.ro.

Diferențe între o asigurare RCA online și asigurarea auto CASCO

Prima, și cea mai evidentă, diferență între o asigurare RCA și un CASCO o reprezintă obligativitatea primeia, respectiv faptul că un CASCO este facultativ. Din punctul de vedere al asigurarii, o asigurare RCA, chiar dacă este un contract obligatoriu, nu acoperă vatamari corporale sau pagube materiale produse propriului autovehicul inculpat într-un accident rutier, ci aceluia prejudiciat.

În schimb, în cazul politei CASCO, indiferent dacă daunele fizice s-au produs din vina dumneavoastră sau din vina celuilalt participant la trafic și implicat în accident, acele daune pot fi acoperite prin reparația autovehiculului pe propria polita de asigurare încheiată pe teritoriul României.

Un RCA acoperă daune și pagube materiale produse prejudiciatului pentru vatamari corporale, pagube materiale și cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată în cadrul unui proces civil. Pe de altă parte, polita CASCO acoperă un numar mai mare de prejudicii.

Asigurarea vehiculului cu polite CASCO diferă în funcție de pachetul CASCO pe care îl alegeți, fiindcă puteți opta pentru o asigurare auto online cuprinzătoare sau pentru coliziune. Alegerea unei asigurari cuprinzătoare vă protejează împotriva accidentelor de natură spontană, în care dumneavoastră nu sunteți implicat: incendiu, furt, vandalism.

Adițional, pentru o acoperire în caz de accident, puteți opta pentru asigurari CASCO de coliziune și veți beneficia de asistență rutieră. În acest fel, costurile de reparație în cazul unui accident auto vor fi suportate pe baza politei CASCO deținute de dumneavoastră pentru autovehiculul asigurat.

3 motive pentru care să optați pentru politele de asigurare auto online

Există o mulțime de motive pentru care polita RCA, dar și CASCO cumpărate din confortul locuinței reprezintă o alegere mult mai rentabilă. Puteți la fel de bine să optați pentru un RCA cu decontare directa sau pentru un CASCO complet, accesând un simplu instrument de calcul pentru asigurarea autoturismului dumneavoastră.

După efectuarea plății, emiterea politei se face imediat, iar procesul de despagubire nu este afectat de modalitatea în care ați optat să vă asigurați propriul vehicul. Atentie, însă, la tarifele inregistrate în platformele de calcul.

Nu fiți păcălit de perioadele de valabilitate și de câțiva lei în minus la polițele de 6 luni, comparativ cu cele pe 12 luni. În final, veți observa că deși diferă cu câțiva lei în plus, un RCA și chiar un CASCO pe 12 luni va fi opțiunea mult mai avantajoasă pentru masina dumneavoastră.

1. Aflați prețurile pentru asigurarea RCA și CASCO mult mai rapid

Optând pentru obținerea unei asigurări în formatul electronic, direct din confortul locuinței dumneavoastră, veți putea afla costurile asigurarii cu decontare directa pentru RCA, cât și costurile unei asigurari facultative, fără prea multe bătăi de cap.

Este nevoie de datele dumneavoastră, așa cum ați văzut anterior în articol și în doar câteva minute de la introducere, veți afla costurile inregistrate în platforma de calcul pentru toate tipurile de vehicule viabile pe drumurile publice.

2. Nu trebuie să vă deplasați pentru cea mai buna oferta de asigurare auto online

Cele mai rentabile oferte de RCA și CASCO pot fi obținute exclusiv printr-o cercetare amănunțită a pieței. Fie că optați pentru decontarea directa sau pentru un RCA simplu, puteți obține toate detaliile de care aveți nevoie din confortul locuinței, fără a mai fi nevoie să vă deplasați la diferite companii de asigurari pentru vehicule.

3. Beneficiați de politele de asigurare în format electronic

Pe teritoriul României nu mai sunt necesare polițele de asigurare în format fizic. O asigurare valabila poate fi prezentată la control direct pe telefonul mobil. Apelând la varianta de asigurare auto online, scutiți procesul și beneficiați de polița de asigurare în doar câteva minute direct pe adresa de email.

Alegeți un broker de asigurare SRL de încredere pentru polițele de asigurare auto online!

Alegeți o modalitate fără probleme de a compara și de a găsi cele mai bune tarife de asigurare auto online, fără a vă mai deplasa din confortul locuinței dumneavoastră. Pint.ro facilitează pentru dumneavoastră procesul de comparare al tarifelor RCA și CASCO de la cei mai de încredere asigurători din România pentru a vă ajuta în alegerea poliței RCA sau CASCO pentru dumneavoastră.


Scrie un comentariu

trimite