Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Casa de cultură din Sebiș a fost gazda unui eveniment de suflet, destinat femeilor, cu scopul de a marca Ziua mondială de luptă împotriva cancerului la sân

Casa de cultură din Sebiș a fost gazda unui eveniment de suflet, destinat femeilor, cu scopul de a marca Ziua mondială de luptă împotriva cancerului la sân
Comentează 0

Prima zi a lunii octombrie este, la nivel mondial, dedicată luptei împotriva cancerului la sân, o boală care afectează din ce în ce mai multe femei, în întreaga lume. În acest sens, în cadrul unei ample acțiuni de conștientizare a importanței prevenției în depistarea precoce a cancerului mamar, Organizația Femeilor Liberale din Sebiș a organizat evenimentul „Alături de TINE să afli că ești bine!”, cu scopul de a le reaminti femeilor că, printr-un control medical efectuat la timp, maladia poate fi descoperită şi învinsă. 

În cadrul acestei întâlniri, o echipă de medici a susținut o sesiune de informare despre modalitățile de realizare a prevenției, subliniind importanța autopalpării și efectuarea controalelor medicale periodice. Evenimentul s-a bucurat și de participarea unui psiholog, care le-a vorbit femeilor despre consecințele, în plan pshihologic, apariției acestei boli.

 Seara a fost încununată de emoții: s-au spus două povești de viață uluitoate ale unor învingătoare din lupta cu cancerul, în încercarea de a motiva, susține, încuraja și a sădi speranță în sufletul femeilor.

Campanii de investigatii medicale gratuite pentru cancer

În cadrul Centrului de Screening Mamar de la Arad, femeile pot beneficia de investigații medicale gratuite pentru prevenirea și depistarea precoce a cancerului la sân. Screeningul mamar se face pe baza unui bilet de trimitere simplu, de la medicul de familie sau de la medicul specialist.

 

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite