Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care sunt limitele de vârstă pentru bărbaţii din România ce vor fi chemaţi în ARMATĂ în caz de război

În cazul decretării stării de război, mobilizare sau asediu, Ministerul Apărării Naţionale va mobiliza toţi rezerviştii, iar serviciul militar redevine obligatoriu pentru cei cu vârste între 20 şi 35 de ani. Prin Legea numărul 395 din 16 decembrie 2005, de la 1 ianuarie 2007, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat, ultima încorporare a recruţilor pentru militarii în termen fiind realizată în octombrie 2006, iar pentru militarii cu termen redus, în luna iunie 2006. Totuşi, în contextul crizei din Ucraina trebuie spus că, în anumite condiţii, această suspendare se ridică, iar autorităţile pot apela la mobilizarea parţială sau totală a forţelor pentru întărirea sistemului de apărare, scrie adevarul.ro

 

Care sunt limitele de vârstă pentru bărbaţii din România ce vor fi chemaţi în ARMATĂ în caz de război
Comentează 1

Legea 395/2005 prevede că, pe durata stării de război, a stării de mobilizare şi pe timpul stării de asediu, executarea serviciului militar devine obligatorie. Conform legislaţiei privind pregătirea populaţiei pentru apărare, sunt încorporabili cetăţenii romani, bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, care îndeplinesc criteriile pentru a executa serviciul militar. La cerere, încorporarea se poate face la cel puţin 18 ani. 

Legea 446/2006 prevede că cetăţenii care, din motive religioase sau de conştiinţă, refuză să îndeplinească serviciul militar sub arme execută serviciul alternativ. În acest caz, cel încorporat poate refuza să poarte armă.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: Facebook Ministerul Apărării Naţionale

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite