Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care sunt destinațiile turistice preferate de arădeni în plin sezon estival

În perioada anului trecut, mulți arădeni și-au luat gândul de la vacanțe, după cum o reflectă și vânzările pachetelor turistice, dar în acest an pare că intrăm într-o oarecare normalitate, industria turismului pare că încet își revine din colapsul suferit. Am întrebat câțiva agenți de turism despre preferințele arădenilor în materie de excursii, dar și care sunt cele mai bune oferte pentru acest sezon estival.

Care sunt destinațiile turistice preferate de arădeni în plin sezon estival
Comentează 0

Anul acesta, arădenii au optat cel mai mult pentru Grecia, urmată apoi de Turcia sau Egipt.  O variantă dintre cele mai ieftine este și excursia în Grecia cu autocarul, unde se plătește numai drum și cazare (circa 200 euro/persoană), în schimb un pachet care include zbor cu avionul și regim all-inclusive, ca raport preț-calitate, cu opțiunea Egipt-Hurghada ieși cel mai bine. Oricum, dintre toate variantele, evident cel mai ieftin e în Bulgaria. Dacă ai transport pe cont propriu, de exemplu din 9 iulie, pentru 2 adulți, cazare cu mic dejun la hotel de 4* începe de la 250 euro; all-inclusive de la 560 euro.  Sunt solicitări și pentru destinații exotice (n.r. - Republica Dominica, Maldive), mai ales iarna, dar sunt considerabil mai scumpe și în general merge puțină lume”, ne-a povestit un agent de turism din Arad.

Este bine cunoscut faptul că sectorul turismului a fost cel mai afectat de pandemie, iar la Arad nu a fost altfel decât în alte zone. Agențiile de turism cu greu au rezistat, iar unele au pus lacătul pe ușă. „Perioada anului trecut, dar și primele luni ale acestui an, a fost foarte grea, multe agenții s-au închis,  mulți agenți au plecat în altă parte, s-au reorientat. De asemenea,  s-a lucrat de acasă cu jumătate de normă și în general agențiile mai mici s-au închis. Sunt dintre tur operatori care nu mai au sucursală în Arad, dar asta nu prea îi afectează, pentru că lucrează prin agenții”, a completat acesta.

O reprezentantă a unei agenții din Arad ne-a povestit despre noutățile din domeniu apărute în acest an și cam care ar fi prețurile pentru fiecare opțiune în parte.

În perioada aceasta, cele mai populare destinații sunt Turcia, Grecia și Egipt, pentru că sunt preferate pachetele turistice, sunt prețuri fixe și au totul inclus. Se jonglează cu prețurile pentru că astfel e foarte rentabil, cu atât mai mult cu cât multă lume preferă cursele charter. Prețul pornește de la 1300 euro pentru 2 adulți, asta însemnând regim all-inclusive în Turcia sau cazare cu mic-dejun sau demipensiune în Grecia și transportul cu avionul, bineînțeles. Noutatea din acest an este că au fost introduse curse charter pe trei insule din Grecia - Creta, Skiathos și Rodos, cu plecarea din Timișoara. Sunt solicitări, nu foarte multe, și pentru Republica Dominicana, Insulele Maldive sau Spania, unde prețurile sunt mai ridicate, prețul poate pleca de la 2000 de euro pentru 2 persoane și poate urca până la 4000, 5000 de euro, în funcție de cazare, servicii etc. Pentru aceste destinații, plecarea este de pe aeroportul din Budapesta”, ne-a spus reprezentanta agenției.

 


Scrie un comentariu

trimite