Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Care sunt cele mai sigure materiale cu care se poate juca un copil mic?

Jucării de lemn, mașinuțe sau poate o păpușă? Încă de la naștere, părinții se întreabă ce jucării să cumpere copilului lor, pentru a fi sigure, creative și inspiratoare. Din păcate, se întâmplă de multe ori ca jucăriile, chiar și cele de la producători cunoscuți, să reprezinte o amenințare pentru sănătatea copilului.

Care sunt cele mai sigure materiale cu care se poate juca un copil mic?
Comentează 0

De ce ar trebui să ții cont atunci când alegi jucării pentru cei mici?

Alege o jucărie potrivita vârstei copilului tău - citește informațiile de pe ambalaj. Acolo vei găsi informații despre grupa de vârstă căreia îi este destinată. Marcajul CE, care trebuie să fie pe fiecare jucărie și înseamnă declarația producătorului că produsul îndeplinește cerințele esențiale de siguranță, va fi de ajutor în alegere.

Privește cu atenție( și chiar miroase) jucărie – poți verifica singur unele caracteristici importante, de exemplu, verifica marginile să nu fie ascuțite, privește elementele mici care ies adesea în afară, evaluează lungimea sforii( sub 220 mm pentru o jucărie destinată unui copil sub 3 ani).

Jucăriile care pot fi pliate (de exemplu, scaune înalte, mese de călcat pentru copii) trebuie să fie echipate cu încuietoare de siguranță. Atunci când alegi jucăriile sonore, ia în considerare dacă nivelul de decibeli nu va afecta auzul copilului. Dacă sunetul pare prea puternic și insistent, merită să alegi o altă jucărie.

Verifică dacă sunt incluse instrucțiuni în română - pentru unele jucării, de exemplu, biciclete, leagăne, jucării funcționale, instrucțiunile de utilizare trebuie incluse. În cazul jucăriilor achiziționate demontate, trebuie să fie incluse și instrucțiunile de asamblare.

De ce să alegi jucării de lemn de la EuroArtOnline?

Primele jucării ale bebelușului vor fi jucării din stofă, din materiale moi și plăcute la atingere. Este important ca acestea să nu conțină elemente mici pe care un copil mic să le poată desprinde sau chiar să le înghită atunci când le duce la gură. Când copilul împlinește șase luni, jucăriile educative tipice pentru sugari vor fi perfecte. Apoi, merită să alegi jucării din lemn de la EuroArtOnline, care vor fi o completare perfectă pentru jucăriile moi. 

Jucăriile selectate corespunzător vârstei copilului dezvoltă imaginația. Aceste jucării din lemn sunt calde la atingere, sunt rezistente, cresc odată cu copilul, spre deosebire de multe jucării din plastic. Jucăriile din lemn sigure sunt ideale pentru dentiție.. Merită subliniat că jucăriile din lemn nu sunt atât de mecanizate și îl obligă pe copil să facă un efort intelectual.

Avantajele jucăriilor din lemn de înaltă calitate nu pot fi supraestimate:

  • sunt durabile;
  • sunt sigure (cele din lemn 100%, lipsite de compuși toxici și foarte stabile);
  • au o structură puternică;
  • ele oferă copilului stimuli, stimulează dezvoltarea acestuia.

Chiar dacă pot fi mai scumpe, părinții nu ar trebui să economisească siguranța utilizării, calitatea manoperei și, cel mai important, activarea dezvoltării copilului.


Scrie un comentariu

trimite