Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Capitala, în faliment nedeclarat! Dăncilă și Teodorovici, întâlnire de urgență cu primarii

Capitala este în „faliment nedeclarat". Declaraţia bombă aparţine primarului Gabriela Firea. De vină pentru situaţia catastrofală este Guvernul. Bugetele primăriilor au fost alocate „mai mult pe hârtie", acuză Firea şi cere ca premierul să găsescă o soluţie. Gabriela Firea şi primarii de sectoare vor avea astăzi o întâlnire de lucru cu Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor. 

Capitala, în faliment nedeclarat! Dăncilă și Teodorovici, întâlnire de urgență cu primarii
Comentează 0

Premierul Viorica Dăncilă are astăzi la ora 11.30 o întâlnire de lucru cu primarul Capitalei, Gabriela Firea şi cu primarii de sectoare.  La aceste discuţii participă şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. Întâlnirea de lucru are loc în contextul în care Gabriela Firea a declarat că Primăria Capitalei şi primăriile de sectoare sunt în „faliment nedeclarat".

Gabriela Firea a susţinut că Guvernul a alocat banii mai mult „pe hârtie" şi că trebuie găsită o soluţie de urgenţă. La rândul său, Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3,  că Guvernul i-a minţit pe primari şi, mai mult, a furat bani din bugetele locale.

De cealaltă parte, Opoziţa din Consiliul General al Capitalei reclamă că dezastru a fost generat chiar de Gabriela Firea. Lucian Iliescu, consilier PMP, susţine că  banii au fost investiţi în bâlciuri şi festivaluri care au blocat circulaţia şi care au sărăcit bugetul primăriei cu sute de mii sau milioane de euro.

Nu doar în Bucureşti sunt probleme.Primarii de municipii, reuniți în Asociația Municipiilor din România, au solicitat şi ei o întâlnire la Guvern cu premierul și cu ministrul Finanțelor pentru a găsi soluții de finanțare și ieșirea din riscul de faliment al administrației publice locale, în special a municipiilor, relatează Mediafax.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite