Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Când va fi distrus mai ușor coronavirusul; ce trebuie să facem până atunci pentru a ne feri de boală

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat, la Digi24, că rezistența noului coronavirus, Covid-19, va scădea atunci când temperaturile vor crește la peste 20 de grade. De asemenea, acest virus „se distruge relativ ușor”, cu un dezinfectant banal, a spus medicul, scrie comisarul.ro.

Când va fi distrus mai ușor coronavirusul; ce trebuie să facem până atunci pentru a ne feri de boală
Comentează 0

„Virusul rezistă la o temperatură de 4-8 grade Celsius, este mai sensibil la o temperatură de 20...30 de grade. Dacă temperaturile vor crește, atunci, cu siguranță, răspândirea virusului va scădea. Studiile arată că rezistența este foarte mult redusă în cazul unei temperaturi ridicate. Probabil acesta este unul dintre motivele pentru care avem extrem de puține cazuri în Africa și nu am asistat la transmitere secundară, datorită temperaturilor de acolo”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, la Digi24.

„Spălaţi-vă mâinile frecvent cu apă şi săpun sau curăţaţi-le cu un dezinfectant de mâini pe bază de alcool;

Acoperiţi-vă gura şi nasul când tuşiţi sau strănutaţi;

Evitaţi contactul direct cu orice persoană care are simptome de răceală sau gripă;

Adresaţi-vă medicului dacă aveţi febră, tuşiți sau respiraţi greu;

Evitaţi contactul direct neprotejat cu animalele vii şi suprafeţele ce intră în contact cu animalele”, scrie site-ul UNICEF (unicef.org).

Intrați aici pentru detalii: https://www.comisarul.ro/articol/amanunt-important-noul-coronavirus-este-sensibil-l_1071745.html

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite