Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Când încep negocierile în Consiliul European pentru planul de ajutor de 1.850 miliarde de euro

Cei 27 de șefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană se vor reuni la 19 iunie prin videoconferință, Consiliul European de vară urmând să se țină tot prin mijloace digitale, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al președintelui Consiliului European, scrie caleaeuropeana.ro:

Când încep negocierile în Consiliul European pentru planul de ajutor de 1.850 miliarde de euro
Comentează 0

„În urma consultărilor, președintele va convoca Consiliul European pe 19 iunie prin videoconferință”, a spus Barend Leyts, care a precizat că pe agenda reuniunii se vor afla negocierile pentru Cadrul Financiar Multianual 2021-2027 și pentru fondul de redresare economică. Purtătorul de cuvânt a mai precizat că vor exista discuții și cu privire la organizarea unui summit „în persoană” la o dată ulterioară.

Comisia Europeană a propus la 27 mai un Cadru Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027 de 1.100 de miliarde de euro și un plan pentru un instrument suplimentar de redresare economică „Next Generation EU” de 750 de miliarde de euro pentru a combate impactul crizei provocate de pandemia de COVID-19, valoarea totală a planului fiind de 1.850 de miliarde de euro. Comisia Europeană a desemnat acest plan drept “momentul Europei” de a repara prejudiciile aduse de criză și de a pregăti viitorul pentru noua generație. Ursula von der Leyen a subliniat că aceste 1.850 miliarde de euro se adaugă planurilor de redresare financiară deja adoptate, referindu-se la pachetul celor trei plase de siguranță de 540 de miliarde de euro, ridicând valoarea totală a efortului financiar european la 2.400 de miliarde de euro.

Intrați aici pentru detalii: https://www.caleaeuropeana.ro/incep-negocierile-planului-de-185-trilioane-de-euro-pentru-salvarea-ue-liderii-europeni-se-reunesc-la-19-iunie-prin-videoconferinta/

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite