Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Când ABSURDUL îți țâșnește din asfalt direct în față!

Când ABSURDUL îți țâșnește din asfalt direct în față!
Comentează 2

P(r)oza zilei: În dimineața aceea de aprilie mă aflam împreună cu cameramanul de la TVR 1, Vasile Obșitoș, undeva la o școală din Cartierul Micălaca, la o acțiune gen ”Mănâncă sănătos cu chef Cezar”, când colegul de la ProTV, Adrian Crăciunoiu, ne-a trimis un SMS cum că pe Autostrada Arad - Timișoara, mai precis între Arad și Pecica, s-a răsturnat un TIR plin cu porumb boabe. Ca atare în secunda doi l-am părăsit pe chef Cezar, cu fructele și legumile lui hipocalorice și ne-am urcat ”blitzschnell” în Loganul TVR-ului, încercând să ajungem cât mai repede la locul accidentului. Am ales să mergem pe Drumul Național 7 până la intrarea în orașul Pecica, iar de acolo ne-am urcat pe autobandă, venind înapoi în direcția Arad, pe partea unde se răsturnase autotrenul.

Și, într-adevăr, după vreo 5 km, ne-am apropiat de locul faptei și deja observam de la distanță TIR-ul eșuat pe câmp, după ce spulberase mai întâi șipcile de metal ce separă cele două benzi de mers ale autostrăzii, trecuse pe celălalt sens și se răsturnase, rupând și aici parapetul lateral și nu se oprise decât în șanț. La vreo 30 de metri de locul accidentului Vasile a tras Loganul pe banda de refugiu și în acel moment am observat cu coada ochiului cum ne depășesc în trombă trei autoturisme.

Și atunci am văzut, siderat, cum din asfaltul din fața noastră, a țâșnit în lume ABSURDUL!

Prima dintre cele trei mașini, ce tocmai apucaseră să ne depășească, în momentul când a ajuns la locul accidentului, a început să danseze necontrolat pe boabele de porumb împrăștiate pe jos și, după două, trei derapaje scurte, a strivit de macaraua din partea dreaptă (pe sensul de mers), un lucrător de la drumuri, iar celelalte două mașini, care veneau ceva mai din urmă, au intrat în carambolaj cu prima mașină. A urmat un moment ireal, parcă filmat cu încetinitorul, (sau, poate, în acele momente timpul chiar a curs mai încet!), în care Vasile și cu mine am apucat să ne dăm jos din Logan și să alergăm spre locul nenorocirii, reglându-ne din mers aparatele, în vreme ce colegul de la PRO TV, cel care ne trimisese SMS-ul, apucase deja să filmeze LIVE momentul în care drumarul fusese strivit de macara.

Numai că, în momentul imediat următor, din mașina cu numere de Marea Britanie, cea care îl făcuse zob pe muncitor, s-a dat jos un rom obez, înalt de 1,80 și care, aruncând de pe el în mașină tricoul, a început să urle animalic, vădit depășit de situața irațională în care se afla:

- Măi cameramanule, dar tu de unde morții mă-tii ai apărut?

... a apucat să articuleze până la urmă și s-a îndreptat plângând spre Adrian Crăciunoiu de la PRO TV, trăgându-i mai mulți pumni în cap. În acel moment, țiganul, complet debusolat, l-a observat și pe Vasile filmându-l din cealaltă parte și atunci urletele lui au devenit paroxistice și l-a abandonat pe Adi și a venit la Vasile și hățea de el zbierând:

- Cum ați putut  ajunge, mă, într-o secundă aici?

Și atunci am priceput de ce bietul rom urla ca un animal disperat. Omul străbătuse, din Londra și până la Nădlac peste 2.000 de km de autostradă, absolut normală, marcată, semnalizată, rațională. Și, dintr-odată, întrând în România, s-a TREZIT în plin coșmar, în ABSURD, în irațional. Adică, fără nici un semn de avertizare pe autostradă, s-a pomenit brusc la locul unui accident, derapând cu mașina pe un covor de boabe de porumb și apoi scoțând mațele dintr-un muncitor, pe care l-a strivit de o macara, iar în secunda doi s-a și pomenit filmat de către doi cameramani, parcă parașutați din cer de către un regizor macabru, ce ar fi înscenat acest HORROR REALITY SHOW ...

... eu apucasem să îmi ascund aparatul foto sub bluză, însă tot am trăit cele mai terifiante 10 minute din viața mea, căci tânărul polițist de la autostrăzi a fugit speriat și s-a baricadat în mașină (motivând apoi că a sunat după întăriri?!) și ne-a lăsat pe toți trei singuri cu acel rom înnebunit de groază (și cred că oricine, în atari împrejurări, ar fi reacționat cam la fel!) și care plângea în hohote alergând debusolat in toate părțile și urla disperat, neînțelegând nimic:

- Dar voi de unde ați mai apărut, mă?

După un sfert de oră, ce a durat mai bine de o eternitate, au sosit pe rând, pompierii, echipajul SMURD, Ambulanțe, jandarmii și chiar elicopterul, iar ABSURDUL, satisfăcut probabil că și-a făcut destul damblaua la lumina zilei, s-a retras în lumea lui subpământeană.

P(r)ozeur: Vasile de Zărand

Galerie foto (33)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite