Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Campanie de informare privind alegerile europarlamentare realizată de ambasadorii seniori și juniori EPAS de la Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman” Arad

 Astăzi, 24 mai 2019 ambasadorii seniori și juniori au realizat o campanie de informare privind participarea persoanelor cu drept de vot la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.

Campanie de informare privind alegerile europarlamentare realizată de ambasadorii seniori și juniori EPAS de la Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman” Arad
Comentează 0

Această activitate educativă extrașcolară a fost realizată în cadrul proiectului educativ ,,Școli – Ambasador ale Parlamentului European” - EPAS. Cu ocazia alegerilor europarlamentare școala noastră a desfășurat următoarele activități educative: Ce face Parlamentul European?, E.U. YES LA VOT și DeDataAstaVotez. Scopul activităților a fost convingerea elevilor majori și a persoanelor cu drept de vot să participe la alegerile europarlamentare. Activitatea de astăzi a fost coordonată de: prof. dr. Adina Avacovici – director adjunct al școlii și coordonator EPAS, prof. Ramona Hanga – ambasador senior și prof. Cosmin Julan – ambasador senior.

Pentru activitatea curentă, ambasadorii EPAS au pregătit mai multe broșuri și pliante în care sunt prezentate activitatea Parlamentului European, rolul acestuia, atribuțiile și modul de funcționare, precum și alte aspecte tehnice relevante pentru o informare corectă asupra importanței votului din 26 mai 2019.  De asemenea au fost împărțite baloane de culoare albastră care aveau inscripționate cele douăsprezece stele aurii. Ambasadorii seniori și juniori au realizat această campanie informativă pe traseul Liceul Tehnologic ,,Francisc Neuman” – strada Mețianu – Piața Avram Iancu. Pe acest traseu au încercat să convingă persoanele întâlnite să participle la alegerile europarlamentare, oferindu-le argumente solide în acest sens. Ambasadorii EPAS au fost ajutați de elevii clasei a VII-a, care s-au aflat la prima experiență de acest fel.

,,Participarea la vot la alegerile europene înseamnă exprimarea punctului de vedere cu privire la direcția pe care UE trebuie să o urmeze în următorii cinci ani în materie de comerț internațional, securitate, protecția consumatorilor, combaterea schimbărilor climatice și creșterea economică. Eurodeputații nu influențează doar procesul legislativ, ci urmăresc și activitatea altor instituții europene. Totodată, participarea la vot înseamnă să ai un cuvânt de spus asupra politicilor care ne influențează viața de zi cu zi. Europa ne aparține tuturor, iar participarea la vot este primul pas prin care putem contribui la dezvoltarea democrației europene.” – prof. Cosmin Julan. 

Prof. dr. Adina Avacovici – coordonator program educativ ,,Școli – Ambasador ale Parlamentului European”

Prof. Cosmin Julan – ambasador senior

Galerie foto (16)


Scrie un comentariu

trimite