Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Campania împotriva neglijării copiilor: “Am nevoie de tine. Am nevoie de timpul tău!”

Campania împotriva neglijării copiilor: “Am nevoie de tine. Am nevoie de timpul tău!”
Comentează 0

          * Această campanie de educare și de sensibilizare a adulților pentru a combate neglijarea copiilor este derulată de Asociația Sirinia prin proiectul “Open your heart. Give me your time.”, în cadrul Serviciului European de Voluntariat, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

          Campania se intitulează “Am nevoie de tine. Am nevoie de timpul tău!” și își propune să atragă atenția asupra nevoilor emoționale și psihologice ale copiilor, precum și asupra efectelor negative pe care le are neglijarea asupra vieții copiilor.

          În acest sens voluntarii SEV ai Asociației Sirinia împreună cu elevii Școlii Gimnaziale “Iosif Moldovan” Arad vor organiza un eveniment public maine, 01.04.2016, începând cu orele 17:30 în Atrium Mall (zona scenei). În cadrul evenimentului vor fi prezentate clipuri educative de prevenire a neglijării copiilor; clipul campaniei; un falshmob; peretele de dorințe ale copiilor precum și intervenții de specialitate al unui psiholog din cadrul DGASPC Arad și a unor cadre didactice pentru a prezenta efectele sesizabile în parcursul școlar al elevilor neglijați.

Link clip campanie: https://www.youtube.com/watch?v=092sXy4leYU

Scopul proiectului presupune implicarea voluntarilor în coagularea și implementarea acțiunilor factorilor implicați în educația copiilor proveniți din comunitățile defavorizate din cartierele mărginașe ale Aradului într-un efort comun de depășire a neglijenței manifestată în satisfacearea nevoilor socio-psiho-emoționale ale copilului de către adultul responsabil pentru creșterea sa.

Prin implementarea acestui proiect se urmăreşte dezvoltarea de activităţi educaţionale adaptate la nevoile reale şi personale ale copiilor şi tinerilor din şcoală, programe care vor fi implementate de către voluntarii străini. Astfel, pe parcursul celor opt luni copiii şi tinerii vor participa la ateliere de creaţie, de învăţare a limbilor străine, de educaţie, de igienă, de sănătate şi dezvoltare personală. Un alt set de activităţi presupune realizarea de activităţi ecologice, jurnalistice, interviuri cu oameni din comunitate, promovarea comunităţii prin realizarea unui ziar local, teatru civic şi altele.

Toate aceste acţiuni sunt menite să ofere experienţă de muncă tinerilor şi copiilor, să îşi dezvolte abilităţi sociale, de comunicare, de planificare precum şi lucrul în echipă. Totodată se va evidenția valorile fiecărei culturi în parte, necesitatea păstrării identității culturale, dar și respectul față de alte culturi, acceptarea diversității ca modalitate de cunoaștere a lumii și ca mijloc de a trăi armonios.

Asociaţia Sirinia

 

Galerie foto (25)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide