Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bullying extrem. O elevă de 16 ani, găsită moartă în toaletă

O adolescentă de 16 ani a fost găsită moartă în toaleta şcolii, după ce mărturisise pe un site că este ţintă a bullying-ului.
 

Bullying extrem. O elevă de 16 ani, găsită moartă în toaletă
Comentează 0

Dagmara Przybysz, o tânără originară din Polonia, s-a mutat alături de familie în Cornwall, Marea Britanie, în urmă cu câţiva ani, iar de atunci s-a confruntat continuu cu remarcile rasiste ale noilor colegi.

În urmă cu doi ani, menţionase pe platforma askfm.com, site unde userii îşi pun întrebări unii altora, că la şcoală cel mai tare o deranjează rasismul şi că o întristează că prietenii vorbesc despre ea pe la spate.
„Dagmara era frumoasă, veselă şi creativă, cu un viitor promiţător în faţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pool Academy, instituţia de învăţământ în care s-a produs tragedia.

Directoarea şcolii a fost, de asemenea, devastată de veste şi a prezentat un omagiu familiei îndurerate.
Potrivit  telegraph.co.uk, oamenii legii continuă să investigheze circumstanţele în care s-a petrecut tragedia, dar au ţinut să menţioneze că posibilitatea unei crime este exclusă.

În ultimii ani şi în România fenomenul bullying-ului a luat o mare amploare. Datele prezentate de sociologi sunt mai mult decât îngrijorătoare: în şcoli, trei din zece copii sunt excluşi din grupul de colegi, trei din zece copii sunt ameninţaţi cu bătaia de alţi copii şi cel puţin un copil din patru este umilit în public. 

sursa: junalul.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite