Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bugetul Serviciului de Informaţii Externe a trecut de comisii. SIE: două luni din 2019 nu se pot acoperi salariile/ Bugetul SPP, raport favorabil/ Amendamentul referitor la vitamina D, respins

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marţi, raport favorabil pentru bugetul Serviciului de Informaţii Externe (SIE), cu majoritate de voturi.

Bugetul Serviciului de Informaţii Externe a trecut de comisii. SIE: două luni din 2019 nu se pot acoperi salariile/ Bugetul SPP, raport favorabil/ Amendamentul referitor la vitamina D, respins
Comentează 0

Bugetul alocat acestui serviciu este de 313,08 milioane de lei, o creştere de 8,4% faţă de anul trecut, iar creditele de amendament au fost majorate cu 6,17%, la 313,08 de milioane de lei.

Ca urmare a adoptării acestui buget, reprezentanţii SIE estimează următorul impact: pentru circa două luni din acest an, salariile şi cheltuielile de personal ale serviciului nu vor putea fi acoperite.

Reprezentanţii SIE au mai menţionat, marţi seara, că cifrele din CSAT reprezintă 83% din ceea ce are nevoie serviciul pentru acest an.

Proiectul de buget de stat a fost adoptat vineri de Guvern şi trimis Parlamentului. Şedinţa comună a celor douã camere ale Legislativului pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00, votul final fiind programat vineri.

Bugetul SPP, raport favorabil, cu un amendament care vizează diminuarea bugetului cu 50 milioane lei

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marţi, raport favorabil pentru bugetul Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP), cu 20 de voturi pentru şi 13 voturi împotrivă, inclusiv cu amendamentul care vizează diminuarea bugetului Serviciului cu 50 milioane de lei.

„Se diminuează bugetul SPP, cu suma de 50.000 mii lei, credite bugetare şi credite de angajament, de la capitolul 61.01 „Ordine publică şi siguranţă naţională”, se arată în amendamentul adoptat de Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe.

Reprezentantul SPP a spus că bugetul este le limita de funcţionare a instituţiei.

„Bugetul alocat SPP pentru anul 2019 nu este de dezvoltare, ci este un buget la limita minimă de funcţionare. Anul 2019 reprezintă penru Serviciu asumarea unor obligaţii mai mari faţă de anii precedenti. Mă refer la preşedinţia României la Consiliului UE, unde SPP este coordonatorul măsurilor de securitate. În 2018, cu înţelegerea dvs. am reuşit să pregătim şi să implementăm sistemul de recunoaştere facială. Toate cifrele în detaliu au fost negociate de nenumărate ori cu specialiştii de la Ministerul de Finanţe”, a declarat reprezentantul SPP la dezbaterea bugetului în comisii.

În proiectul propus de Guvern, înainte de amendamentul din Parlament, SPP avea un buget de 233.801.000 lei, cu 20% mai mult decât în 2018.

Citeste mai mult pe mediafax.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite