Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bugetul Municipiului Arad pe anul 2023 a fost aprobat

Consilierii locali au fost convocați joi, 2 februarie 2023 în ședință CLM extraordinară cu mai multe puncte pe ordinea de zi dintre care: aprobarea documentației aferente SF-Amplasare containere modulare în vederea amenajării a 2 săli de clasă și a uneia de mese la Colegiul Național “Vasile Goldiș”, aprobarea documentației tehnice aferente SF-Soluții inteligente pentru transformarea digitală a serviciului public de parcare în municipiu, actualizarea documentației tehnice a obiectivului de investiții “Reabilitare Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară” și aprobarea numărului și cuantumului burselor acordate în învățământul preuniversitar în anul școlar 2022-2023.

Bugetul Municipiului Arad pe anul 2023 a fost aprobat
Comentează 0

Cu aceeași ocazie, au fost aprobate proiectele de hotărâre privind repartizarea excedentului bugetar și cel privind Bugetul de Venituri și Cheltuieli al Municipiului Arad pe anul 2023. 

Punctul central al ședinței extraordinare a fost Bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Arad pe acest an. Aveam termen pentru a-l aproba. Ca întotdeauna bugetul înseamnă o estimare, o previziune și o ierarhizare. Ne dorim multe lucruri, niciodată banii nu se ajung cât ne-am dori. Important este că toate capitolele sunt bugetate, peste jumătate din bani sunt alocați investițiilor, un aport foarte mare în fonduri europene și cofinanțări pentru proiectele finanțate din fonduri nerambursabile.  Cred că putem da drumul lucrărilor, la cum se prefigurează vremea și evident pe parcurs se vor face ajustări.  Sunt sigur că vom închide și acest an cu bine, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, a declarat primarul Călin Bibarț, la finele ședinței publice a Consiliului Local Municipal.

„Anul acesta vom avea un buget axat pe investiții și pe cofinanțarea proiectelor europene deja aprobate. Am alocat bani pentru șantierele aflate deja în lucru, care trebuie să continue în ritm susținut: construcția noului pod peste Mureș, reabilitarea Colegiului Național "Elena Ghiba Birta" și a Colegiului "Csiky Gergely", reluarea reabilitării blocurilor din zona "Podgoria". Alocăm bani și pentru alte proiecte, cum ar fi: reabilitarea si extinderea Grădinițelor “Prichindel” și “Mugurel”, dotarea Colegiului Național “Vasile Goldiș” cu mai multe containere, pentru amenajarea a noi săli de clasă și a unei săli de mese. De asemenea, am prevăzut bani pentru înlocuirea pavajului pietonal de pe Bulevardul Revoluției și refacerea instalațiilor de conectare la rețeaua de apă din această zonă, apoi pentru refacerea zonei pietonale din Piața Avram Iancu, pentru amenajarea unor parcuri și pentru refacerea platoului din fața Palatului Administrativ. Tot pentru reabilitare am alocat bani Pieței Obor, unde urmează să fie amenajată corespunzător o hală modernă pentru vânzarea produselor agricole. Nu am lăsat deoparte "sănătatea", astfel că, pentru Spital, avem pregătiți, în prima fază, 13 milioane de lei, iar apoi, tot în acest an, încă 15 milioane”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Lazăr Faur.

De menționat este faptul că la ședința extraordinară CLM de astăzi, au participat și angajații mai multor departamente ale Primăriei, care în semn de protest, au venit în Sala Ferdinand, pentru a-și cere dreptul la o majorare salarială promisă de reprezentanții Primăriei o dată cu votarea bugetului municipiului. Sumele au fost repartizate în schimb, unor investiții la mai multe unități de învățământ din municipiu unde vor fi puse în practică mai multe proiecte de reabilitare termică. 


Scrie un comentariu

trimite