Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Boxul nu trebuie să dispară din Arad

Întânire de suflet, la Vîrfurile,  cu maestrul Nicu Vasile Lazăr

Boxul nu trebuie să dispară din Arad
Comentează 0


În deplasarea pe care am avut-o , ca observator , la meciul de fotbal Vîrfurile- Recolta Apateu, la teren și-a făcut apariția un prieten drag și totodată un fost mare boxer și organizator impecabil, Nicu Vasile Lazăr.
Proprietarul ringului și sălii de sport sport de la Baza Motorul Arad precum și deținătorul singurului ring descoperit din țară, cel de la Vîrfurile, Nicu Lazăr se prezintă fizic excelent și la vârsta de 63 de ani.

- Ați renunțat la sport, maestre? Sunteți tot mai rar văzut la competițiile sportive.
- Nu , nu am renunțat la sport și nici la box. Chiar dacă  nu am fost văzut la competiții, urmăresc întrecerile organizate de fostul meu elev Ruben Stoia și îl felicit cu această ocazie. De asemenea, aici la Vîrfurile, ringul descoperit mai există și în primăvară va trece printr-o renovare capitală. Și tot aici , am în curs de amenajare o sală mare de sport dotată cu aparate pentru box , dar și pentru culturism.

- De unde această orientare spre culturism Nicule?
- Poate o mai țineți minte pe fiica mea Annamaria, micuța de 5 ani,  ce făcea demonstrații de gimnastică pe ringul întrecerilor de aici din Vîrfurile. Ei , acum v-aș ruga să treceți pe la sala de fitness de pe Calea Romanilor și să o urmăriți în antrenamentele pe care le face acolo, pregătindu-se pentru Campionatul republican din anul acesta. Sunt foarte mândru de ea și mă bucur ca a trecut peste o situație delicată privind acum câțiva ani, sănătatea ei ( probleme la ficat)

-Revenind la box, continui să ajuți pe cei de la Sala Motorul?
- Înainte de a răspunde aș dori să-i salut pe vechii mei prieteni, Florin Barna senior și Florin Barna junior, pe Ruben Stoia , pe frații Roșu,Mădălin și Cătălin , acesta din urmă ajugând în trupele speciale ale NATO.
Da, continui să -i ajut, Sala este încă a mea , precum și ringul din curte. Periodic le mai trimit lemne pentru încălzire. Particip, ca spectator, la multe dintre turneele organizate de ei. Din păcate , acestea sunt mai rare, Motorul fiind singurul loc unde se mai poate învăța și practica boxul în Arad și asta datorită în special lui Ruben Stoia.

- Îți mulțumesc Nicu pentru timpul acordat și îți dorim sănătate

- Multumesc și aveți puțină răbdare , după care ,vă invit la primele gale de box organizate aici în Vîrfurile.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite