Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Boxul ca alternativă la provocările străzii într-un proiect derulat la Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului

În cadrul Liceului Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului se derulează un nou proiect care include sport, în speță box, și masă caldă pentru copii din zone economice defavorizate. Proiectul, finanțat de către Centrul Municipal de Cultură Arad, este implementat în amintita unitate de învățământ de către ONG-ul Integrare prin cultură.

Boxul ca alternativă la provocările străzii într-un proiect derulat la Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului
Comentează 0

”Obiectivul proiectului este acela de a facilita incluziunea socială a beneficiarilor, în speță a câtorva zeci de copii din ciclul primar, gimnazial și liceeal, eterogeni etnic, dintre care o bună parte beneficiază de masă gratuită la cantina instituției. Apreciez activitatea, perseverența și dedicarea asociației în educarea tinerilor în spirit sportive și inițierea acestora în tainele boxului. În fond integrarea tinerilor prin sport este una dintre cele mai eficiente metode de a ghida un tânăr care provine dintr-un mediu dificil. Pe de altă parte sper ca în curând Aradul să aibă un campion la box. Mă bucur că un asemenea proiect a obținut finanțare de la bugetul local. Nu pot decât să urez success tuturor factorilor implicați” ne-a declarat consilierul municipal PNL, Bogdan Boca.

Se caută un campion! Printre cei implicați în proiect se numără și Florin Avrămuț, care coordonează antrenamentele derulate în sala de sport a liceului. ”Susțin în calitate de voluntar fără nici un fel de beneficii material acest proiect. Mă bucur că și din acest punct de vedere avem continuitate, în condițiile în care anul trecut a fost implementat un proiect asemănător. Sper ca dintre beneficiarii acțiunii câțiva copii să opteze pentru o carieră sportivă. În fond pentru asta sunt aici!

Cred că cea mai bună parte a poiectului constă în faptul că oferim alternative tinerilor, însă noi căutăm și un campion. Sper ca în cele din urmă să îl găsim” afirmă F. Avrămuț. Acțiunea se va derula până în 10 decembrie, însă antrenamentele de box vor continua și după încheierea proiectului.


Scrie un comentariu

trimite