Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

BOMBĂ: Șpăgarul de la Unifarm pus de Cioloș și Voiculescu

BOMBĂ: Șpăgarul de la Unifarm pus de Cioloș și Voiculescu
Comentează 1

DNA dă o informație bombă în comunicatul prin care anunță trimiterea în judecată a fostului șef Unifarm, Adrian Ionel. Informația îi acuză pe ministrul Sănătății de la aceea vreme, Vlad Voiculescu, și implicit pe premierul Dacian Cioloș.

 În cauză s-a mai reținut că, la data de 06 iunie 2016, Ionel Eugen Adrian ar fi dobândit calitatea de director general al C.N. Unifarm SA cu încălcarea dispozițiilor legale. Concret, în calitate de membru și președinte al Consiliului de Administrație al Companiei Naționale Unifarm SA, acesta ar fi votat, la ședința din aceeași dată, numirea sa ca director general al CN Unifarm SA. Or, dispozițiile OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice interzic în mod expres ca președintele Consiliului de Administrație să fie numit și director general, aspect ignorat de membrii acestuia, printre care și Ionel Eugen Adrian. În aceeași zi, inculpatul ar fi emis și ar fi semnat o decizie, în urma căreia, în perioada 14 iulie 2016 – 25 mai 2020, ar fi obținut venituri nete în cuantum de 498.722 lei. În cauză, CN Unifarm SA s-a constituit parte civilă pentru suma de 2.380.000 lei, spune DNA.

Practic, Vlad Voiculescu și Dacian Cioloș l-au făcut pe Adrian Ionel Împăratul Unifarm prin nerespectarea legii.

Ministerul Sănătății este acționarul unic al Unifarm și ca atare este obligat să sesizeze orice încălcare a legii, cum este de exemplu cazul prezentat de DNA.

Ministerul Sănătăţii are în subordine două companii, Antibiotice Iaşi şi Unifarm.

Adrian Ionel a fost trimis în judecată fiind acuzat de luare de mită.

Chiar dacă au acoperit abuzurile lui Adrian Ionel, Voiculescu și Cioloș nu au nici o calitate oficială până în acest moment.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite