Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bogdan Boca (PNL): „Luăm măsuri serioase pentru protejarea spațiilor verzi! Parcarea ilegală va fi sancționată aspru!”

În urma întâlnirilor cu arădenii din toate cartierele orașului dar și cu președinții asociațiilor de proprietari mi-a fost semnalată o problemă recurentă, și anume o serie de abateri privind modalitatea de parcare a unor autovehicule pe domeniul public.

Bogdan Boca (PNL): „Luăm măsuri serioase pentru protejarea spațiilor verzi! Parcarea ilegală va fi sancționată aspru!”
Comentează 0

Cetățenii mi-au solicitat o reglementare fermă a celor care parchează neregulamentar și blochează scări de bloc, puncte trafo, locuri de agrement, de joacă, unități medicale și spații verzi.

Am ascultat cu atenție problemele semnalate de către arădeni și am decis să depun  proiectul de hotărâre privind reglementarea regimului juridic contravențional pentru imobilizarea neregulamentară a vehiculelor, autovehiculelor pe domeniul public sau privat al municipiului Arad.

Ce înseamnă acest lucru?! Vă dau un exemplu, o mașină care a parcat ilegal pe spațiul verde din jurul blocurilor, parcurilor, locurilor de joacă distruge automat sistemul de irigație, gazonul. Să nu mai vorbim despre faptul că mașina parcată pe zona verde poate să polueze cu scurgeri de ulei, carburant sau alte substanțe nocive care afectează nu doar solul, ci și sănătatea oamenilor care în mod normal s-au bucura de acea zonă.

Dacă vrem să avem un oraș curat, cu verdeață, cu spații frumos amenajate suntem datori să respectăm regulile de bun simț. În caz contrar pentru toți acei oameni cărora li se pare firesc să distrugă un spațiu public fără să se gândească la cei din jur doar pentru a-și parca mașina în mod ilegal vom aplica măsuri serioase.

Contravențiile propuse în acest proiect, precum și toate detaliile privind acest aspect se pot găsi pe site-ul Primăriei. Proiectul va fi pus la transparență decizională astfel încât pe perioada celor 45 zile  de la afișare toți cei interesați vor putea aduce modificări și sugestii” a declarat consilierul liberal, Bogdan Boca.


Scrie un comentariu

trimite