Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bogdan Ban: Orașul Curtici își continuă dezvoltarea sub noua administrație

Bogdan Ban: Orașul Curtici își continuă dezvoltarea sub noua administrație
Comentează 0

Orașul Curtici are, începând din luna iunie a acestui an, un nou primar. Este vorba despre tânărul liberal Bogdan Ban, care în ultimii patru ani a fost viceprimar al orașului Curtici, având pentru o perioadă de aproape un an de zile și atribuții de primar.

Deputatul Ion Șcheau a vorbit joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre Bogdan Ban ca despre un primar tânăr, energic și cu o dorință mare de a moderniza orașul pe care îl conduce.

„Partidul Național Liberal a demonstrat că a înțeles mesajul cetățenilor din ultimii ani și a scos în fața acestora oameni tineri. Este și cazul domnului Bogdan Ban, care este un exemplu de tânăr implicat în politică și administrație. Eu am încredere că, sub conducerea lui Bogdan Ban, orașul Curtici își va continua dezvoltarea și modernizarea. Acesta și-a demonstrat priceprea în administrație încă din ultimul an, atunci când s-a aflat în postura de viceprimar cu atribuții de primar”, spune deputatul Ion Șcheau.

„Vreau, în primul rând, să mulțumesc cetățenilor orașului pentru încrederea acordată mie, consilierilor locali și consilierilor județeni PNL. Îi asigur că vom duce mai departe lucrurile bune începute aici și că ne vom dedica toată priceperea pentru ca orașul să se dezvolte și mai mult și să devină mai prosper și mai frumos. În acest moment avem în derulare un proiect de pavare a trotuarelor. Vorbim despre un proiect început încă de acum 5 ani, care prevede asfaltarea sau pavarea trotuarelor tuturor străzilor din Curtici.

În acest moment se pavează pe 12 străzi, iar anul viitor vom finaliza și pavarea ultimelor 10 străzi. Totodată, avem o licitație în curs pentru asfaltări și reparații cu mixturi asfaltice pe străzile care nu au fost cuprinse în lucrările de anul trecut. Pentru perioada imediat următoare avem în vedere mai multe proiecte. Acestea există deja la nivel de proiecte, aflându-ne în faza de a obține avize de la diverse instituții.

Vorbim despre proiecte precum închiderea perimetrală a halei agro-alimentare din Piața Curtici, construirea a șase stații moderne pentru autobuse, construcția unei tribune de aproximativ 100 de locuri la sala de sport din localitate sau amenajarea unei parcări pe strada Mețianu – în zona limitrofă Ștrandului Termal – pentru fluidizarea traficului din zonă și facilitarea accesului la ștrand.

Avem și un proiect ce prevede achiziționrea unui sistem profesional de supraveghere video pentru obiectivele aflate în administrarea Primăriei, iar aici vorbim despre instituții, parcuri sau accesul în localitate. Totodată, avem în vedere efectuarea unui studiu DALI pentru Casa de Cultură a orașului în vederea relocării bucătăriei existente și modernizarea acesteia în concordanță cu standardele actuale, dotarea cu un sistem profesional de ventilație (cald/rece/apord de aer proaspăt) și modernizarea și dotarea Casei de Cultură pentru a putea primit toate avizele ISU. Mai avem și proiecte existente care necesită reactualizare, iar aici vorbim despre modernizarea zonei centrale a orașului, dar și construirea unui centru de zi pentru vârstnici.

Suntem în discuții, încă de anul trecut, pentru introducerea curentului electric și a rețelei de gaz în noul cartier de locuințe. În același timp, purtăm discuții cu proiectanți și arhitecți pentru efectuarea unui studiu DALI privind modernizarea Ștrandului Termal Curtici.

Acestea sunt doar o parte din proiectele pe care le avem în vedere, adică acelea care vrem să le implementăm în perioada imediat următoare”, a declarat primarul orașului Curtici, Bogdan Ban.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite