Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Blatul de bucătărie din quartz – de ce reprezintă cea mai bună alegere?

Blatul de bucătărie din quartz – de ce reprezintă cea mai bună alegere?
Comentează 0

În procesul de amenajare a bucătăriei, pentru ca toate elementele constituente ale cadrului să fie în perfectă armonie, este necesară o informare temeinică asupra combinațiilor de culori ideale și a materialelor cele mai potrivite într-un spațiu atât de intens folosit.

Blatul de bucătărie este de departe una dintre cele mai dificile alegeri, pentru că el servește drept spațiu de pregătire a mâncării și  de servire a acesteia. Prin urmare, trebuie să îndeplinească anumite cerințe de ordin funcțional. Recent se remarcă o orientare din ce în ce mai mare către blatul pentru bucătărie din quartz compozit, în principal datorită avantajelor de necontestat ale acestui material deosebit.

Ce caracteristici trebuie să aibă acest element pentru a putea fi cea mai bună alegere pentru o bucătărie? Este întrebarea la care trebuie să-și răspundă fiecare în parte pentru a putea face o investiție inteligentă, într-un produs care să satisfacă nevoile și să facă față activităților desfășurate zilnic în acest spațiu.

Quartz-ul compozit este, se pare, materialul ale cărui proprietăți răspund cel mai bine cerințelor impuse de mediul de lucru din bucătărie. Despre aceste proprietăți vom discuta în cele ce urmează, exprimându-le sub formă de avantaje în folosire.

Blatul pentru bucătărie din quartz, avantaje de necontestat

Spuneam mai sus că popularitatea de care se bucură blatul de quartz în ultimul timp se datorează proprietăților materiei prime utilizate. Pentru a discuta despre avantajele alegerii unui astfel de produs trebuie să aducem în discuție în primul rând aspectele prin care se remarcă quartzul compozit:

  • rezistență la zgârieturi, la șocuri, la pete, la căldura și diverse alimente (oțet, vin, suc de citrice, ketchup) sau alte substanțe chimice;
  • durabilitate în timp (rezistență de peste 25 de ani);
  • suprafața neporoasă, antibacteriană, care nu permite diverselor substanțe să pătrundă în profunzimea materialului și să provoace astfel deteriorări sau pete greu de îndepărtat;
  • o consistență a culorii în timp, având drept rezultat un aspect care se păstrează impecabil după mulți ani de folosire.

Despre quartz-ul compozit ar fi multe de spus, însă subiectul care ne interesează este reprezentat de blaturile realizate din acest material. Iată care sunt avantajele de care se vor bucura cei care aleg un astfel de element pentru amenajarea spațiului de gătit și servit masa:

  • mai mult sau mai puțin metaforic spus, acest tip de blat durează o viață, având, așa cum am văzut, o rezistență imbatabilă;
  • comparativ cu un model de blat din pal termorezistent sau alte materiale compozite acrilice (Corian, Hi-macs, Kerrock etc), care sunt și ele impecabile din punct de vedere estetic, cel din quartz compozit nu se va zgâria, păta, mătui sau deteriora la fel de ușor. Acest material unic, cu suprafață non-poroasă și ultra-rezistenta, pur și simplu asigură o rezistență în timp superioară din toate punctele de vedere;
  • suprafața produsului este antibacteriană, structura sa non-poroasă împiedicând absorbția lichidelor și, drept consecință, și pe cea a impregnării, respectiv stagnării microbilor. Bucătăria rămâne astfel perfect igienizată și fără mirosuri neplăcute;
  • întreținerea unui astfel de blat este extrem de ușoară, eliminând practic acea grijă zilnică legată de efectul umidității, căldurii sau șocurilor, care pot distruge în timp relativ scurt alte tipuri de suprafețe. Aspectul de nou (suprafața impecabilă) se menține mulți ani, la fel ca în prima zi de folosire!
  • versatilitatea quartz-ului compozit în ceea ce privește gama de texturi și de culori în care se găsește le oferă proprietarilor șansa de a da bucătăriilor un aspect unic și cu adevărat impunător.

În cazul în care cele prezentate anterior nu vă satisfac pe deplin, nu ezitați să vă îndreptați atenția către un model de blat din ceramică, produs care are la fel de multe avantaje și pe care îl găsiți, de asemenea, la Prowest. 

Prowest – gamă largă de blaturi pentru bucătărie din quartz

Compania Prowest, unul dintre principalii importatori de lastre de quartz în România și producător de renume de blaturi de bucătărie și de baie înalt calitative, pune la dispoziția publicului o gamă cu adevărat impresionantă de produse.

Blaturile unicat made by Prowest răspund tuturor exigențelor clienților! Aspectul deosebit al quartz-ului compozit este cel care a adus blaturilor de bucătărie și o altă întrebuințare: ca elemente de design. Quartz-ul compozit utilizat în producție se remarcă atât prin aspectul elegant și impresionant, obținut în urma prelucrării atente, cât și printr-o rezistență imbatabilă în fața petelor de orice natură, a căldurii și a posibilelor zgârieturi.

Mai mult decât atât, compania este apreciată în mod deosebit de clienții din România pentru calitatea produselor oferite, dobândită în urma colaborării cu cei mai mari furnizori de materie primă la nivel internațional (Stone Italiana, Cimstone, Technistone, Silestone și Belenco).

Bine de știut! Unul din cele mai importante aspecte este cel al serviciilor complementare: măsurători, proiectare, execuție, livrare, montaj și consultanță tehnică ante- și post-vânzare. Aceste servicii sunt esențiale în ceea ce privește obținerea rezultatului scontat, fără de ele produsul în sine valorând prea puțin, chiar zero.

Prețul unui blat este, așadar, influențat nu doar de material, ci și de manoperă, livrare și chiar de consultanță – un serviciu impecabil de consiliere putând conduce rapid către cea mai bună alegere. Nu în ultimul rând, seriozitatea, asumarea responsabilității și modul în care se rezolvă eventualele deficiențe ale produsului finit sau lucrări de montaj executate, face diferența între diverșii lucrători particulari și companiile cu adevărat respectabile din domeniu.

Așadar, putem afirma că serviciile chiar contează, iar acest lucru este bine știut de echipa Prowest, care oferă un pachet complet de servicii, cu seriozitate și responsabilitate, reușind să satisfacă întocmai exigențele tuturor clienților săi. Mai multe informații despre Prowest, pe proweststone.ro!


Scrie un comentariu

trimite