Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bitcoin, visul spulberat. Criptomoneda s-a prăbuşit într-un an şi a pierdut peste 10.000 de dolari din valoare

Bitcoin a scăzut în această săptămână sub pragul de 4.000 de dolari, astfel că per total valoarea celei mai puternice criptomonede din lume s-a prăbuşit cu 70 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Bitcoin, visul spulberat. Criptomoneda s-a prăbuşit într-un an şi a pierdut peste 10.000 de dolari din valoare
Comentează 0

La nivel global, piaţa criptomonedelor a pierdut circa 80% din valoare în ultimul an, ajungând la un prag de doar 127,5 mld. dolari. Dacă până acum scăderile erau puse pe seama faptului că organele de reglementare din diverse economii anunţau că vor impozita sau vor interzice tranzacţionarea cu criptomonede, acum scăderea are cauze mult mai profunde şi mai grave, fiind semn că investitorii şi-au pierdut încrederea în criptomonede.

Mati Greenspan, analist de piaţă în cadrul firmei de consultanţă eToro, spune că toţi clienţii îl întreabă care este motivul pentru aceste scăderi, însă specialiştii nu au identificat niciunul, nici de natură tehnică, nici fundamentală. "În acest moment, câştigurile înregistrate de la începutul anului au fost reversate şi ne uităm din nou la un 2019 neutru", spune Greenspan, referindu-se la creşterile de câteva procente înregistrate duminica trecută – creşteri care au determinat fanii criptomonedelor să prindă încredere.

Această scădere de 80% a valorii criptomonedelor într-un interval de doar 12 luni şi începutul sinuos de 2019 îi temperează pe entuziaştii care sperau ca monedele digitale să fie folosite anul acesta în retailul de masă, însă previziunile ca asta să se întâmple într-un orizont mediu de aşteptare nu sunt deloc încurajatoare. Cifrele spun totul, iar dacă în 9 ianuarie 2018 un bitcoin se vinde acu peste 14.000 de dolari, pe 11 ianuarie 2019 preţul de tranzacţionare este de doar 3.700 de dolari

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite