Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bilanțul misiunilor zilei de marți, 18 iunie 2024

Bilanțul misiunilor zilei de marți, 18 iunie 2024
Comentează 1

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au acționat pentru gestionarea optimă a celor 44 de situații de urgență produse la nivelul județului Arad. Majoritatea intervențiilor au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 37 de solicitări.

Totodată, salvatorii au intervenit pentru stingerea a 2 incendii, precum și în alte 5 situații în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocarea persoanelor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Cele două incendii izbucnite în cursul zilei de ieri au fost înregistrate la o casă din localitatea Sânleani, respectiv la vegetație uscată în localitatea Satu Mare. Incendiile au fost stinse prompt, suprafețele afectate fiind mai mici de 100 de metri pătrați, rezultând doar pagube materiale.

Vă reamintim că la nivelul județului Arad este în vigoare o atenționare meteorologică COD PORTOCALIU, manifestată printr-un val de căldură și disconfort termic accentuat, temperaturile maxime încadrându-se între 33 și 37 de grade.

Astfel, în scopul preîntâmpinării unor evenimente nedorite pe timpul perioadei caniculare, pompierii arădeni vă
recomandă:

 Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare, între orele 11:00 – 18:00.
 Purtaţi pălării de soare, ochelari de protecție, haine lejere din fibre naturale și de culori deschise.
 Hidratați-vă corespunzător, fără a aştepta să apară senzaţia de sete, și consumați fructe și legume proaspete.
Păstraţi contactul permanent cu vecinii, rudele, cunoştinţele care sunt în vârstă, interesându-vă de starea lor de sănătate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicației de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.


Scrie un comentariu

trimite
Inchide