Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bilanțul misiunilor pompierilor arădeni din acest sfârșit de săptămână

Bilanțul misiunilor pompierilor arădeni din acest sfârșit de săptămână
Comentează 0

În acest sfârșit de săptămână (16.06 – 18.06.2023), la nivelul județului Arad, pompierii militari arădeni au gestionat 99 intervenții în situații de urgență.
Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 90 de solicitări.

De asemenea, în cursul zilei de vineri, echipajul de descarcerare al Detașamentului de Pompieri Arad a fost solicitat să intervină în localitatea Vinga, în urma unui accident rutier, pentru extragerea unei persoane blocate între fiarele contorsionate ale autoturismului.

Totodată, salvatorii au intervenit pentru stingerea a două incendii, precum și în alte 4 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea persoanelor și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

De asemenea, pe fondul avertizărilor hidrometeorologice emise datorită precipitațiilor abundente, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gurahonț au intervenit pentru a sprijini populația și autoritățile în zonele afectate de inundații. Astfel, în decursul zilei de sâmbătă, pompierii au intervenit cu o motopompă pentru evacuarea apei din două subsoluri inundate în localitatea Gurahonț.

Având în vedere că în următoarele zile vremea se va încălzi considerabil, iar tot mai mulți cetățeni vor alege să-și petreacă timpul liber în zone de agrement sau în locuri de scăldat, pompierii militari arădeni vă recomandă să aveți în vedere câteva reguli simple, însă foarte utile:

-    Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau acoperite cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;
-    Nu intrați în apa rece după expunerea prelungită la soare;
-    Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
-    Nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia;
-    Nu săriți în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
-    Echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult;
-    Scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului.

Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a gestiona rapid situațiile de urgență și pentru a acorda primul ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro, precum și prin noua aplicație DSU, disponibilă gratuit pentru telefoanele cu sisteme de operare Apple și Android:

App Store (https://apps.apple.com/ro/app/dsu/id1663813906)
Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.orson

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite