Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bilanțul misiunilor executate de jandarmii arădeni în perioada minivacanței prilejuite de 1 Mai și Sărbătorile Pascale

Bilanțul misiunilor executate de jandarmii arădeni în perioada minivacanței prilejuite de 1 Mai și Sărbătorile Pascale
Comentează 0

      Principalele obiective ale Jandarmeriei Arad în perioada minivacanței au fost  creșterea gradului de siguranță al cetățenilor precum și asigurarea ordinii și liniștii publice.

Aproximativ 200 de jandarmi arădeni au participat în această perioadă la  misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice, atât în mod independent cât și în sistem integrat asigurând măsuri de ordine și siguranță publică la manifestările cultural artistice, sportive dar și religioase.
Totodată am fost prezenți în zone aglomerate: gări, autogări, centre comerciale, piețe și alte asemenea zone, pentru  prevenirea și combaterea faptelor antisociale.
Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad au desfășurat, pe timpul minivacanței, 108 misiuni de ordine publică, dintre care, 18 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări religioase, cultural artistice sau sportive, 7 misiuni în colaborare sau cooperare,  72 misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice și 11 misiuni specifice, prioritatea fiind asigurarea unui climat de siguranță civică și intervenția promptă pentru soluționarea problemelor sesizate de cetățeni.
Jandarmii arădeni au asigurat intervenția la  evenimente semnalate prin sistemul unic de urgență 112 sau prin alte mijloace, fiind înregistrate 16 apeluri în acest sens.
În urma misiunilor executate, au fost aplicate 25 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 5000 lei, acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind faptele de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
 Totodată au fost constatate 6 infracțiuni cu 7 autori.
De asemenea, au fost executate misiuni specifice privind prevenirea braconajului piscicol, atât în cooperare cu Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură cât și independent, fiind constatate 11 contravenții în cuantum de 4400 de lei și o infracțiune cu un autor.
Vă mulțumim că ați ales să participați responsabil la evenimentele publice din perioada minivacanței de 1 Mai și Sărbătorile Pascale, vă asigurăm că suntem permanent alături de dumneavoastră și vă încurajăm să ne solicitați sprijinul ori de câte ori este nevoie.
          Reamintim cetățenilor faptul că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul jandarmilor aflați în dispozitivele de ordine publică sau prin apelarea numărul unic de urgență 112.

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite