Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bilanţ de sfârşit de an la Consiliul Judeţean Arad; 300 de km de drumuri judeţene

Bilanţ de sfârşit de an la Consiliul Judeţean Arad; 300 de km de drumuri judeţene
Comentează 0

Conducere Consiliului Judeţean a prezentat ieri într-o conferinţă de presă un bilanţ al drumurilor judeţene. Preşesedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca alături de vicepreşedinţii Sergiu Bîlcea şi Răzvan Cadar au expus situaţia actuală a drumurilor din judeţ, fie ele finalizate sau în stadiu de proiect, anul 2019 fiind cel mai intens din punct de vedere al lucrărilor.

Promisiune aproape îndeplinită

La începutul mandatului, în anul 2016, aceştia au afirmat că promit că vor realiza în acest mandat 300 de kilometri de drumuri judeţene.  Cu jumătate de an înainte de termen, conducerea CJA se laudă cu 256 de kilometri finalizaţi fiind încrezători că până la alegeri îşi vor onora promisiunea faţă de arădeni. Cel mai important drum realizat de aceştia fiind în opinia lor drumul Sântana-Pâncota.

 

Centura Aradului

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Sergiu Bîlcea, a vorbit şi despre cel mai important proiect al judeţului nostru, centura Aradului. Este vorba despre tronsonul de drum care va lega cartierul Aradul Nou de Vladimirescu, închizând astfel inelul centurii. Sergiu Bîlcea a transmis că este un obiectiv important şi că speră ca în anul ce urmează să se semneze începerea lucrărilor.

 

Marele regret, drumul Arad-Şiria

În acest moment, proiectul este blocat de firmele care au depus contestaţie în urma pierderii licitaţiei pentru câştigarea lucrării. Sute de zile, o piedică a fost şi birocraţia pentru începerea lucrărilor pe unul dintre cele mai circulate drumuri ale judeţului. ANAP-ul a trimis de mai multe ori proiectul înapoi la CJA deoarece nu au fost de acord cu anumite clauze cum ar fi garanţia de opt  ani pentru acel drum, considerând că una de doar cinci ani este mai potrivită. Conducerea CJ speră ca anul 2020 să fie anul în care vom vedea utilaje şi muncitori şi pe acest tronson de drum.

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite