Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

“Bijuteria” lui Ceaușescu a fost vândută pe o sumă COLOSALĂ! Banii vor fi donați!

Una dintre “bijuteriile” pe patru roți ale lui Ceaușescu a fost vândută în cadrul unei licitații, organizate în Germania, în scopuri caritabile. Autoturismul Mercedes care i-a aparținut dictatorului a fost cumpărat contra sumei de 49.450 de euro.

“Bijuteria” lui Ceaușescu a fost vândută pe o sumă COLOSALĂ! Banii vor fi donați!
Comentează 0

Potrivit casei de licitații, banii vor fi donați unei fundații din România. Mașina, un Mercedes Benz decapotabil 350 SL fabricat în 1973, a fost achizționată de Nicolae Ceaușescu în 1973.

”Poporul român a îndurat un deceniu de austeritate dureroasă, pentru ca dictatorul să plătească datoria externă a României, cauzată, de altfel, de împrumuturile sale nesăbuite din anii 1970, care, fără dubiu, au fost folosite, printre altele, şi la achiziţionarea acestui Mercedes”, se arată în prezentarea casei de licitaţii Bonhams, potrivit news.ro.

În 1999, guvernul român a scos la licitaţie averea dictatorului Nicolae Ceauşescu, iar printre obiectele vândute a fost şi acest Mercedes-Benz, care, la acea vreme, parcursese doar 4.038 kilometri. Maşina a fost recondiţionată cu piese furnizate de Mercedes-Benz România. Până în 2007, a atins 17.500 kilometri la bord, iar de atunci nu a mai fost condusă.

Vehiculul păstrează elemente din sistemul de siguranţă instalat de vestita poliţie politică a regimului comunist de la Bucureşti, Securitatea.
Suma licitată va fi donată Fundaţiei „Bunul Samaritean”  din România, care sprijină peste 60 de copii orfani, cu nevoi speciale.

ceausescu-1-1024x681

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite