Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bienala Internațională de Artă Arad "Meeting Point"- 2021

În seara de joi, 11 noiembrie, la Galeria de Artă DELTA a avut loc deschiderea celei de a VIII-a Bienale Internaționale de Artă Arad "Meeting Point".

Bienala Internațională de Artă Arad
Comentează 0

Organizată ca de obicei de către Asociația Filiala Arada Uniunii Artiștilor Plastici din România, sprijinită (tot ca de obicei) de către Centrul Municipal de Cultură Arad, această BIENALĂ, desfășurată în condițiile vitrege ale pandemiei, a găzduit lucrările celor 250 de artiști plastici în spațiile ospitaliere ale Muzeului de Artă (sala Ovidiu Maitec), la micuța, dar cocheta Galerie ALFA, la deja pomenita Galerie DELTA și la Teatrul Clasic Ioan Slavici.

În aceste locații pot fi admirate lucrări de pictură, sculptură și grafică ale unor artiști din România, Moldova, Ungaria, Olanda, Brazilia, Emiratele Arabe, Germania, Italia și Polonia.

”Argumentul curatorial principal al acestei Bienale este libertatea artistului, focusarea fiind canalizată pe libertatea de creație, alegerile care contează despre formă, concept și conținut fiind în totalitate ale artiștilor și nu ale curatorilor” a punctat în cuvântul de deschidere directorul de proiect Dumitru Șerban, președintele Filialei Arad a UAP.

Iată și nominalizații și premiații ediției a VIII-a Bienale Internațională de Artă Arad "Meeting Point":

Nominalizati pictură: Matei Pacurar-Arad, Andreea Laczko- Szeged, Andrei Parausanu -Tmimisoara, Teodor Stefan - Bucuresti Daiela Todor - Arad, Diana Serghiuta-Arad, David Iancu-Germania, Gheorghe Lungu - Iași.
Premiul pentru pictură: Matei Pacurar - Arad.
Nominalizati grafică : Ovidiu Batista-Timisoara, Malgorzata Stanielewicz - Polonia, Ovidiu Petca-Cluj Napoca, Laura Duduleanu-Timisoara, Luca Popa-Arad
Premiul pentru grafică: Ovidiu Batista -Timisoara
Nominalizati sculptură: Adrian Uncrut-Austria, Bogdan Hojbota-Bucuresti, Rudolf Kocsis -Arad, Matei Gaspar Timisoara, Mihai Pacurar-Arad
Premiul pentru sculptură: Adrian Uncrut
Nominalizari debut: Emanuela Hritcu-Arad, Constantin Fintana-Arad, Alexandra Satmari
Premiul pentru debut: Emanuela Hritcu - Arad
Premii speciale ale Filialei din Arad a UAPR: Diana Serghiuta - Arad, Luminita Penisoara - Arad
Premii de excelență: Catalin Balescu-Bucuresti, Remus Rotaru -Timisoara
 
Să mai menționez că lucrările prezentate la Bienală pot fi văzute în locațiile menționate mai înainte până anul viitor, mai precis până în data de 22 ianuarie 2022.
 
Vasile de Zărand
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Galerie foto (212)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite