Vremea Romania, Arad 15°C

Stiri Arad

Bernadett Balint părăseşte CSM Arad după 9 ani plini de realizări. "Au fost ani cu bune şi rele"

După 9 ani de colaborare Bernadett Balint şi-a reziliat contractul cu CSM Arad.

Bernadett Balint părăseşte CSM Arad după 9 ani plini de realizări.
Comentează 0

„Încă din vară am insistat să clarificăm situaţia ei, pentru că am vrut să îşi încheie cu bine contractul, să continue aici, să facă facultatea la Arad, să vedem ce va fi din toamnă, dacă va avea cu cine juca, dacă vor fi bani pentru concursuri, pentru că ea a ajuns la un anumit nivel şi avea nevoie de meciuri internaţionale. Din păcate nu am avut cu cine discuta în acele luni, nu era nici un director la club şi ne-am simţit abandonaţi, astfel că am decis ca ea să plece în Ungaria. Detti are cetăţenie dublă, română şi maghiară, iar Federaţia din ţara vecină insistă de mulţi ani pentru a o coopta. Pentru performanţă, trebuia să luăm această decizie, mai ales că până în august cei de acolo ne-au solicitat un răspuns ferm”, spune tatăl tenismenei, Joszef Balint.

„Am discutat cu antrenorul ei, Cristian Dodean şi cu domnul director Vasile Bociort, care ne-au dat dezlegarea, am reziliat contractul în condiţii amiabile. Au fost înţelegători şi i-au urat lui Detti noroc în carieră, iar la final ne-am strâns mâna. Am rămas plăcut surprins, frumos din partea dânşilor. Au fost nouă ani cu bune şi rele, cu spuse şi nespuse, cu multă muncă, stres şi rezultate, o etapă importantă din viaţa lui Detti, care cred că şi-a făcut pe deplin datoria faţă de club, oraş şi ţară. Puţine au fost concursurile în care s-a întors acasă fără rezultate bune. Nu ne-a fost deloc uşor să plecăm de aici, am făcut eforturi şi sacrificii pentru a ne muta din Sfântu Gheorghe”, mai spune Jozsef Balint.

„Niciodată, până acum, nu s-a pus problema ca ea să plece de la CSM Arad. Pot însă să spun că nu mai vrea să joace pentru naţionala României, de multe ori a fost respinsă şi neconvocată la trialurile loturilor, deşi valoarea ei o impunea. Acum se pregăteşte în Ungaria, alături de lotul de senioare al Ungariei, iar timp de şapte ani nu poate evolua pentru echipă la Mondiale şi Europene. La individual, poate concura la openuri şi Pro Tour-uri, chiar şi la Jocurile Olimpice, dacă se va califica în 2020”, a completat tatăl sportivei.

„Vreau să îmi exprim regretul că a ieşit aşa, nimeni nu este de vină. Eu am spus la nervi unele lucruri, sunt puţin mai vulcanic, iar acum regret acele declaraţii şi îmi cer scuze dacă am supărat sau jignit pe cineva. Chiar dacă am mai avut câteodată neînţelegeri, vreau să îi mulţumesc antrenorului Cristian Dodean, pentru cei nouă ani în care a fost la bine şi la rău alături de Detti, a ajutat-o mult în cariera ei”, a încheiat Jozsef Balint.

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite