Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

BERD ne-a dat 20.000.000 de euro pentru a schimba imaginea cartierelor comuniste

Primăria Arad și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) au semnat, miercuri, acordul prin care municipalitatea primește un împrumut de 20.000.000 de euro pentru ”regenerarea urbană”.

BERD ne-a dat 20.000.000 de euro pentru a schimba imaginea cartierelor comuniste
Comentează 1

Până în 2020, cartierele comuniste ar trebui să aibă un aspect european, conform primarului Gheorghe Falcă. Lucrările din cadrul proiectului ”Regenerarea Urbană a cartierelor de blocuri construite înainte de 1989” ar urma să începă anul viitor. Investițiile totale sunt estimate la 50.000.000 de euro, iar 20.000.000 de euro provin dintr-un credit oferit de BERD.

Contractul de împrumut a fost semnat de către reprezentantul BERD pentru România și Bulgaria și primarul Gheorghe Falcă, iar suma de 300.000 de euro este oferită de către bancă drept sprijin pentru realizarea proiectului tehnic.

Potrivit înțelegerii cu BERD, împrumutul va fi rambursat în 18 rate semestriale.

Primarul spune că această investiție este a treia ca importanță din ultimii 25 de ani, după lucrările de infratructură din Gai, Bujac, Grădiște, Subcetate etc. și investiția realizată în infrastructura de transport public.

Municipalitatea a definit șase zone importante pentru intervenție, care cuprind cele mai mari cartiere de blocuri. Lucrările vor consta în refacerea sau amenajarea spațiilor verzi, a locurilor de joacă, modernizarea căilor de acces și a iluminatului public, amenajare de parcări, inclusiv construirea de parcări colective etajate.

”Vom realiza un număr important de parcări, cu o suprafață de peste 230.000 metri pătrați, vom realiza peste 40 de kilometri de trotuare, vom ridica acea calitate a spațiilor verzi pe șapte hectare, iar pe suprafața de 14.000 de metri pătrați vom realiza locuri de joacă pentru copii. Proiectul tehnic se va finaliza în septembrie și sperăm ca în primăvara - vara anului viitor să avem constructorul”, a spus Falcă.

Aradul va avea primele parcări supraterane în cartiere. În Alfa, de exemplu, vor fi realizate două parcări etajate. În total, nouă construcții de acest fel vor apărea în oraș.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite