Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bebeluş de opt luni, suspect de CORONAVIRUS. 52 de persoane sunt în carantină

Un bebeluş de opt luni din Gorj este suspect de coronavirus, după ce mama acestuia s-a întors recent din Italia. În România, până în prezent, trei persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană, tânărul din Gorj, a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative. Potrivit unui bilanţ, sunt 52 de persoane în carantină. 

Bebeluş de opt luni, suspect de CORONAVIRUS. 52 de persoane sunt în carantină
Comentează 0

Fetiţa de opt luni suspectă de coronavirus, după ce mama sa s-a întors recent din Italia, a fost izolată în Secţia de Pediatrie a SJU Târgu-Jiu. Femeia, însă, nu prezintă niciun simptom. Ea a venit în țară în 20 februarie, din Italia, însă copilul nu a călătorit. 

"Li s-au recoltat probe, aşteaptă acum în izolare. În momentul în care copilul a fost bolnav, mama a spus că a venit din Lombardia. Ieri (duminică - n.r.) s-au prezentat la spital, şi mamei şi copilului li s-au recoltat probe. Starea bebeluşului s-a ameliorat. Testul de gripă obişnuită în cazul copilului a ieşit pozitiv. Se aşteaptă rezultatele de la Institutul Matei Balş", a declarat luni, pentru AGERPRES, Elena Piţian.

Potrivit reprezentanţilor SJU Târgu Jiu, starea bebeluşului este, în prezent, bună.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a început o anchetă epidemiologică în acest caz.

Un număr de 52 de persoane sunt în carantină și peste 8.000 sunt monitorizate la domiciliu din cauza coronavirusului, anunță, luni, autoritățile dinRomânia. Două persoane sunt internate în continuare la Cluj-Napoca și TImișoara, dar nu mai au febră, iar tânărul din Gorj a fost declarat vindecat.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), două persoane diagnosticate cu virusul COVID-19 (coronavirus) sunt internate, în continuare, la Cluj-Napoca și Timișoara, cu stare bună de sănătate, fără febră.

În România, până în prezent, trei persoane au fost diagnosticate cu COVID-19, dintre care o persoană, tânărul din Gorj, a fost declarată vindecată după ce testele realizate conform procedurilor medicale au fost negative.

Citește și: Categoria de vârstă cea mai vulnerabilă în fața coronavirusului! Steriu-Cercel: 'Copiii par a fi în siguranță, cei peste 70 de ani plătesc prețul ridicat'

„În centrele de la București, Timișoara și Cluj-Napoca au fost analizate și alte probe de la persoane care s-au întors din țările afectate sau au avut contact cu persoane posibil purtătoare ale virusului, însă toate au ieșit negative. În continuare, la nivel național sunt în carantină în centre instituționalizate 52 persoane, iar 8 167 de persoane sunt monitorizate la domiciliu. Le recomandăm cetățenilor care sunt monitorizați la domiciliu să respecte regulile de izolare, să nu părăsească spațiile stabilite și să păstreze permanent legătura cu autoritățile sanitare din zona în care se află", anunță GCS.

Potrivit comunicatului, la TelVerde dedicat informării despre noul Coronavirus, s-au primit, duminică, 646 apeluri de la persoane care au sunat să afle detalii despre cum se manifestă și cum poate fi prevenită răspândirea acestei afecțiuni. Totodată, la numărul unic pentru preluare a apelurilor de urgență 112 au fost primite 80 apeluri.

GCS precizează că atât numărul apelurilor la TelVerde, cât și numărul apelurilor la 112 au scăzut față de zilele trecute.

Citeşte şi Bilanţul epidemiei de coronavirus a depăşit pragul de 3.000 de decese la nivel mondial

Sursa: rtv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide