Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Bătrâna-tânăra" divă! Povestea actriţei Michèle Morgan. Are 96 de ani, dar de doar 24 de ori a suflat în lumânări!

Unii își sărbătoresc ziua de naștere doar o dată la patru ani. Este şi cazul actriţei franceze Michèle Morgan, născută pe 29 februarie 1920. A împlinit 96 de ani, deşi a suflat doar de 24 de ori în  lumânări.

Comentează 1

„T'as d'beaux yeux, tu sais?”/ „Ai ochii foarte frumoşi, ştiai?" este poate o replică cu adevărat memorabilă din clasicul „Quai des brumes” (1938), un film de Marcel Carné, în care Michèle juca rolul lui Nelly, alături de Jean Gabin. Avea doar 18 ani... Atunci îşi serbase ziua de patru ori.

Basca, ochii azurii şi pelerina

Michele Morgan, pe numele adevărat Simone Roussel, este o actriță franceză, renumită ca fata cu ochi albaștri, bască și impermeabil, îndrăgostită iremediabil de băiatul "rău" cu inimă largă, care impune în anii '30 mitul Morgan.

Două decenii mai târziu, actrița va fi marea doamnă a cinematografului francez, elegantă, distinsă, vibrantă, care trăiește drama cu demnitate și bucuria cu înțelepciune. Marile ei succese le-a înregistrat în filmele: Suflete în ceață, Drumul spre Marsilia, Simfonia pastorală (Premiu la Cannes), Un minut de adevăr, Orgolioșii, Obsesia, Marile manevre, Oglinda cu două fețe, Un bărbat și o femeie după 20 de ani, Văduva arhitectului. 

Sursa a1.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite