Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bătălia politică ajunge în instanță: Iustin Cionca anunță că l-a dat în judecată pe deputatul Tripa pentru acuzațiile aduse CJA

Lupta politică ajunge în instanță. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, anunță că l-a acționat în judecată pe deputatul PSD de Arad, Florin Tripa. Motivul? Cionca dorește sancționarea lui Tripa pentru acuzațiile grave pe care acesta le-a adus, de-a lungul timpului, aparatului tehnic al Consiliului Județean și președintelui CJA.

Bătălia politică ajunge în instanță: Iustin Cionca anunță că l-a dat în judecată pe deputatul Tripa pentru acuzațiile aduse CJA
Comentează 0

Potrivit reprezentanților CJA, „pârâtul” Florin Tripa va avea astfel posibilitatea să demonstreze în instanță, cu probe, că acuzațiile deosebit de grave pe care le-a adus în ultimii ani, în mod repetat, aparatului de specialitate al Consiliului Județean Arad nu sunt doar declarații senzaționaliste, ci adevăruri. 

„Un deputat în Parlamentul României trebuie să aibă o ținută morală adecvată funcției pe care o ocupă și să înțeleagă că are o răspundere față de ceea ce declară. Repetarea din considerente politice a unui discurs bazat pe jigniri, pe minciună, pe insultă, pe calomnie, murdărirea celorlalți dintr-un interes politic personal, este o practică pe care electoratul a sancționat-o printr-un vot de blam acordat PSD. Nu cred că este normal ca un deputat să folosească un astfel de limbaj. Nu este un abuz din partea noastră, ci o normalitate. Un deputat trebuie să înțeleagă că are o răspundere față de cetățeni și comunitatea pe care o reprezintă”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

De altfel, reprezentanții Consiliul Județean susțin că s-a solicitat instanței „stabilirea și acordarea de despăgubiri pentru daunele morale aduse dreptului la imagine, onoarei, demnității și reputației demnitarilor aflați la conducerea județului și a Consiliului Județean Arad, precum și a funcționarilor publici și personalului contractual din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Arad”. De asemenea, s-a mai cerut  publicarea unui comunicat în două numere consecutive a trei ziare locale, prin care Tripa să își ceară scuze în mod public pentru denigrarea Județului Arad, a Consiliului Județean Arad, a conducerii acestor entități și a funcționarilor publici și personalului contractual din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Arad.

„În acțiunea Consiliului Județean Arad se arată că pârâtul Florin Tripa a denigrat prin diferite comunicate de presă, publicate sistematic, acreditând ideea că administrația publică locală ar fi la discreția influențelor unor agenți economici. Mai mult, se arată în acțiunea în instanță, pârâtul Florin Tripa nu deține calificarea, calitatea și nici competențele necesare pentru a realiza evaluări asupra activității Județului Arad, a Consiliului Județean, a conducerii acestor entități ori a funcționarilor publici și personalului contractual din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Arad”, se arată într-un comunicat de presă al CJA.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite