Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Barem istorie BAC 2017. Cel mai greu subiect: România postbelică

Barem Istorie BAC 2017 – Cei 130.000 de elevi care au sustinut astazi proba de istorie la BAC 2017 au avut parte de o mare surpriza. La istorie subiectele nu au fost deloc usoare.

Barem istorie BAC 2017. Cel mai greu subiect: România postbelică
Comentează 0

Barem istorie BAC 2017 – Puteti accesa intregul barem si pe site-ul oficial al Ministerului Educatiei Nationale la URMATORUL LINK.

Barem Istorie BAC 2017 – Mai toti elevii se asteptau si sperau ca subiectele la istorie sa fie legate de Primul si Al Doilea Razboi Mondial, subiecte ce in general sunt mai bine stapanite de catre absolventi.

Nu mica le-a fost mirarea asadar astazi sa vada ca vor avea de tratat Romania postbelica. In foarte scurt timp vom afisa subiectele complete la istorie dar si baremele si solutiile de rezolvare corecte.

La Istorie, subiectul II a avut ca cerinţă Revoluţia de la 1848 şi comitetul revoluţionar. O altă cerinţă era ca elevii să dea un exemplu în care România s-a implicat în criza orientală. La subiectul III, elevii au avut de scris despre România postbelică. La alte subiecte au avut de prezentat acţiunile diplomatice ale domnitorilor şi precizeze o asemănare între instituţiile din spaţiul extracarpatic în secolul al XVI-lea.

Romania Postbelica este unul dintre subiectele cele mai temute de catre absolventii claselor a XII-a, alaturi de subiectul despre comunism. Din nefericire, astazi la subiectul al 3-la tocmai Romania postbelica a fost cerinta exericitiului care se pare ca le-a dat mare bataie de cap celor mai multi.

Pana acum au fost eliminati din examen 55 de elevi pentru tentative de fraude in diferite feluri. A mai ramas o singura proba de sustinut, iar emotiile afisarii rezultatelor finale se vor face resimtite din plin abia miercuri.

30 iunie - Proba la alegere a profilului şi specializării - proba Ed) - proba scrisă

5 iulie - Afişarea rezultatelor (pâna la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 – 20.00)

6 - 9 iulie - Rezolvarea contestaţiilor

10 iulie - Afişarea rezultatelor finale.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite