Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Bărbatul ucis din gelozie va salva vieți. Familia și-a dat acordul pentru prelevarea organelor

Bărbatul de 55 de ani, care a fost împușcat în cap și apoi înjunghiat în gât, în parcarea unui supermarket, după ce s-a trezit în mijlocului unui scandal de gelozie, va salva acum trei vieți.

Bărbatul ucis din gelozie va salva vieți. Familia și-a dat acordul pentru prelevarea organelor
Comentează 0

Victima sângerosului atac este în moarte cerebrală, iar familia a fost de acord cu prelevarea de organe. Anunțul a fost făcut de directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, Cătălin Hreniuc.

Cătălin Hreniuc a declarat, pentru Agerpres, că o echipă mixtă de specialişti a realizat prelevarea de organe în noaptea de luni spre marţi.

„Pacientul a fost declarat în moarte cerebrală şi, cu consimţământul familiei, o echipă mixtă de medici de la Arad, Bucureşti, Timişoara şi Cluj-Napoca a realizat prelevarea de organe.

Este vorba de ficat şi rinichi, astfel că a fost oferită o nouă şansă la viaţă pentru trei pacienţi. Ficatul a fost prelevat şi transplantat la Spitalul Fundeni Bucureşti, iar rinichii, în Centrul de Transplant Cluj-Napoca”, a declarat Cătălin Hreniuc.

Arădeanul a avut parte de un sfârșit violent. El a fost împuşcat în cap, iar apoi înjunghiat în gât cu o şurubelniţă, joi după-amiază, în parcarea unui supermarket, de un bărbat care credea că victima este amantul concubinei sale.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ramona Lungu, declarase că atacatorul are 50 de ani şi şi-a recunoscut faptele în timpul audierii, ulterior fiind arestat preventiv.

Potrivit anchetatorilor, pe fondul geloziei, suspectul a urmărit-o pe femeie, cu care avea o relaţie de 25 de ani, iar când a văzut-o cu un alt bărbat în parcarea unui supermarket, i-a atacat pe amândoi.

Criminalul avea o armă la el, semn că atacul a fost premeditat, l-a împuşcat în cap pe bărbatul care îi însoţea concubina, iar apoi l-a înjunghiat în gât cu o şurubelniţă.


Scrie un comentariu

trimite