Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

BACALAUREAT 2016, sesiune specială pentru olimpici în această săptămână

Sesiune specială de Bacalaureat pentru olimpici si pentru absolvenții de liceu care susțin admiterea în universitatile din strainatate in aceeasi perioada cu examenul national de bacalaureat. Examenele se vor desfășura în perioada 14-27 mai, la Brasov, anunță Ministerul Educației.

BACALAUREAT 2016, sesiune specială pentru olimpici în această săptămână
Comentează 0

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a aprobat, joi, ordinul privind calendarul sesiunii speciale a examenului de bacalaureat pentru absolventii de liceu participanti la loturile nationale care se pregatesc pentru competitiile internationale sportive sau pe discipline, precum si pentru absolventii de liceu care sustin admiterea in universitatile din strainatate in aceeasi perioada cu examenul national de bacalaureat, informeaza News.ro.

Potrivit documentului, sesiunea speciala se va desfasura in perioada 14-27 mai, la Brasov. Comisia judeteana de bacalaureat a Inspectoratului Scolar Judetean Brasov va nominaliza unitatile de invatamant care vor gazdui centrele de examen si de evaluare pentru aceasta sesiune speciala.

Inscrierea candidatilor va avea loc in perioada 14 - 15 mai. Probele de evaluare a competentelor se vor desfasura in perioada 16-17 mai (Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana/limba materna), 18-19 mai (Evaluarea competentelor digitale), respectiv 20-21 mai (Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala).

Probele scrise incep in 23 mai cu proba la limba si literatura romana. In 24 mai este proba obligatorie a profilului, 25 mai - proba la alegere a profilului si specializarii, 26 mai - limba si literatura materna.

Afisarea primelor rezultate, la sediul unitatilor de invatamant care vor organiza aceasta sesiune speciala, va avea loc in 26 mai (pana la ora 18:00). Depunerea contestatiilor este programata in cursul aceleiasi zile, in intervalul orar 18:00 - 20:00. In 27 iunie vor fi solutionate contestatiile si afisate rezultatele finale

Înscrierea candidaţilor va avea loc în zilele de 14 şi 15 mai.

Probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura astfel:

  • 16-17 mai (Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă)
  • 18-19 mai (Evaluarea competenţelor digitale)
  • 20-21 mai (Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională).

Probele scrise au următorul calendar:

  • 23 mai (limba şi literatura română)
  • 24 mai (proba obligatorie a profilului)
  • 25 mai (proba la alegere a profilului şi specializării)
  • 26 mai (limba şi literatura maternă)

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite