Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Aviz favorabil pentru Alianţa Vestului

Aviz favorabil pentru Alianţa Vestului
Comentează 4

În şedinţa extraordinară din data de 7 august, consilierii locali s-au strâns pentru a vota mai multe proiecte de hotărâre. Şedinţa a început cu un anunţ făcut de primarul Călin Bibarţ cu privire la parcul din zona 300: „Doresc să vă aduc la cunoştinţă că în curând vor începe lucrările de amenajare ale parcului din zona 300. Vom face locuri de joacă pentru copii şi vom monta aparate fitness pentru cei care doresc să facă mişcare în aer liber. Proiectul se va realiza cu fonduri de la ADR Vest, fonduri care sunt nerambursabile”, a declarat primarul Călin Bibarţ.

 

Cel mai important proiect de pe ordinea de zi a fost cel ce presupunea aprobarea participării Municipiului Arad la constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ALIANȚA VESTULUI. Prin acest proiect s-a desemnat persoana care va reprezenta Aradul în cadrul alianţei, în calitate de membru fondator, în persoana primarului Călin Bibarţ. De asemenea acesta poate delega calitatea de reprezentant în adunarea generală unui viceprimar,  precum şi oricăror alte persoane din aparatul de specialitate al primarului sau din cadrul unei instituţii publice de interes local. Aradul va contribui cu suma de 20.000 de lei pentru înfiinţarea alianţei, iar anual se va plăti o cotizaţie pe cap de locuitor în valoare de 0,5 euro, sumă care va avea ca scop acoperirea cheltuielilor de funcţionare. Suma nu va fi direct plătită de arădeni, ci de administraţia locală care va contribui în funcţie de numărul de locuitori.

 

Consilierii locali de la PSD împreună cu consilierul local Marin Lupaş s-au abţinut la votul pentru Alianţa Vestului. Consilierul Beniamin Vărcuş a spus despre alianţă că este una fără rost, inventată pentru a sifona banul public. În sprijinul acestuia a sărit consilierul Marin Lupaş care a spus că alianţa prezintă multe semne de întrebare şi că speră ca angajaţii din cadrul acesteia să fie aleşi pe criterii ce ţin de competenţă, nu politice. Celor doi le-a răspuns primarul Călin Bibarţ: „Aţi reproşat de fiecare dată că Aradul nu se ridică la nivelul Clujului, Timişoarei şi Oradiei, acum când avem ocazia să facem un parteneriat cu aceştia din care oraşul nostru are de câştigat de ce faceţi un pas în spate? Aradul nu va contribui cu o sumă la fel de mare în cadrul alianţei deoarece numărul locuitorilor este mult mai mic faţă de oraşele menţionate mai devreme. De asemenea, conducerea Alianţei Vestului va fi una rotativă”, le-a răspuns primarul Călin Bibarţ. Proiectul Alianţei Vestului a trecut mai departe cu votul majorităţii. Restul proiectelor de pe ordinea de zi au trecut cu unanimitate.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite