Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avionul prăbușit, alarmă pentru TAROM. Alt Boeing 737 MAX căzut deși era NOU!

Tragedia aviatică din Etiopia este un semnal de alarmă şi pentru România. Este al doilea accident al unui Boeing 737 MAX in mai putin de 6 luni, iar TAROM se pregătește să cumpere exact același model.

Avionul prăbușit, alarmă pentru TAROM. Alt Boeing 737 MAX căzut deși era NOU!
Comentează 0

Expertul în aviaţie Sorin Stoicescu remarcă faptul că avionul prăbuşit în ţara africană este acelaşi model pe care vrea să îl cumpere şi compania TAROM.

De altfel, un alt avion de acest gen s-a prabusit în octombrie anul trecut la 12 minute după decolarea din Jakarta, incident care a dus la moartea a 189 de oameni.

Șocant este că avionul Boeing 737 MAX 8 al Ethiopian Airlines era nou, fiind livrat în luna noiembrie 2018.

Se pare că acest tip de avion are o problemă înainte de luarea înălțimii de croazieră, atrage atenția expertul în aviaţie Sorin Stoicescu.

"Un lucru care m-a îngrijorat în mod deosebit este că e vorba despre un Boeing 737 MAX, cum a fost cel de la Lion Air din octombrie 2018, cum sunt cele pe care vrea să le achiziţioneze TAROM acum. Şi în Indonezia, în cazul avionului Lion Air, a fost o problemă la 9 minute de la decolare. Se pare că aceste avioane au o problemă înainte de luarea înălțimii de croazieră", a declarat la Realitatea TV Sorin Stoicescu.

Un Boeing 737 MAX 8 Ethiopian Airlines s-a prabusit la 6 minute dupa decolare cu 149 de pasageri la bord si 8 membri ai echipajului.

Avionul era nou, livrat in noiembrie 2018, potrivit Aeronews.ro. Este al doilea accident al unui 737 MAX in mai putin de 6 luni.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite