Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

AVIOANE DE HÂRTIE pe cerul artei

AVIOANE DE HÂRTIE pe cerul artei
Comentează 0

În data de 25 Februarie a avut loc la “Colegiul de Arte “Sabin Drăgoi” spectacolul “Avioane de hârtie”, după piesa de teatru scrisă de Elise Wilk, în regia lui Nicolae-Mihai Brânzeu.

Spectacolul tratează  subiecte foarte sensibile, niște adolescenți care se confruntă cu o grămadă de probleme, bullying, dorul de părinții care au plecat în străinătate, tot felul de sentimente amestecate. Adolescența e o perioadă în care ori simți că zbori și că lumea e a ta, ori te simți neînțeles și singur.

Fiecare dintre ei duce o anumită luptă pe care nu o știe nimeni, apar tot felul de gânduri și frământări, dar ei au găsit refugiul în propriile vise. La această vârstă fragedă e foarte greu să lupți cu emoțiile tale, iar sentimentul de singurătate îl copleșește pe fiecare în parte.

Așadar acest spectacol ne introduce în universul zbuciumat al adolescenței, sunt tineri ce strigă după ajutor, au nevoie de cineva care să le fie alături, dar din păcate și părinții i-au uitat.

Fiecare se manifestă în felul lui, cea mai grea luptă o duce băiatul care este victima fenomenului bullying, a crescut fără tată, acasă nu primește iubire și căldură, iar la școală doar batjocură, lovituri.

Cei din jur privesc cu superficialitate problemele celuilalt, ceea ce e foarte dureros că nu se ajută între ei iar prietenia e falsă.

E un spectacol  unde  predomină emoția și originalitatea iar tinerii actori  își pun sufletul pe tavă în fața noastră, e un spectacol viu care te duce cu gândul la una dintre cele mai frumoase și dificile perioade din viața ta, adolescența. Atunci când ai dus o luptă mare cu emoțiile tale, atunci când ai simțit că o să lupți până la capăt pentru visul tău.

Decorul a fost minimalist, s-a folosit și proiecția video care ne-a introdus în momentele spectacolului, s-au folosit mai multe simboluri, dar cel mai puternic a fost acela când băiatul ce era victima bullying ducea o luptă cu gândurile sale, în sufletul lui era o mare durere, tot ceea ce a trăit pe băncile școlii i-a lăsat răni adânci, în timp ce se frământa, din toate părțile se arunca în el cu avioane de hârtie. Acest lucru semnifică faptul că tot ceea ce trăia la școală l-a traumatizat atât de tare, încât îi veneau în minte mereu cele petrecute, iar avioanele de hârtie aruncate în el simboliza faptul că toată  lumea era împotriva lui öi e unul dintre momentele tensionate ale spectacolului, când efectiv tânărul duce o luptă cu sine iar cei din jur îi oferă doar venin.

Avioanele de hârtie mai simbolizează și visele lor, care îi mai ajută să suporte realitatea asta dură.

Așadar reprezentația a fost despre fiecare dintre noi, ne-a amintit cât de fragili suntem.

Regie: Nicolae - Mihai Brânzeu

Distribuție: Irisz Kovacs, Clara Rus, Vlad Șiclovan, Robert Popa, Nathan Berce, Sasha Deznan, Renata Marcu, Roberta Mihăescu, Nicoleta Brola.

Mișcare scenică: Sorin Pîrte

Grafic design: Robert Iacob

 

Gabriela-Alisa Gui

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite