Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Avertizări meteo de fenomene EXTREME: cod GALBEN de furtuni și vijelii și cod GALBEN de CANICULĂ și disconfort termic - HARTA

Meteorologii au emis, marți două avertizări meteo. Una vizează un cod galben de instabilitate atmosferică și vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină, iar cea de-a doua se referă la caniculă.

Avertizări meteo de fenomene EXTREME: cod GALBEN de furtuni și vijelii și cod GALBEN de CANICULĂ și disconfort termic - HARTA
Comentează 0

MESAJ 1/2 - INSTABILITATE ATMOSFERICĂ
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 01 septembrie, ora 10 - 02 septembrie, ora 03
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții
În intervalul menționat, la început în Banat, Crișana, apoi în Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și local la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.
Spre seară și noaptea, manifestări specifice instabilității atmosferice se vor semnala, local și în
regiunile sud-vestice.

Imagine

MESAJ 2/2 - CANICULĂ ȘI DISCONFORT TERMIC
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN
Interval de valabilitate: 01 septembrie

Fenomene vizate: caniculă şi disconfort termic

Zone afectate: conform textului şi hărţii
În intervalul menţionat, în regiunile sudice și estice disconfortul termic va fi accentuat și va fi caniculă.
Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade și izolat 37...38 de grade în Lunca Dunării.
Notă: Pe parcursul zilelor de miercuri și joi (02 și 03 septembrie), în regiunile sud-estice disconfortul termic se va menține accentuat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi de 32… 35 de grade.

Imagine

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite